Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zöldborsóleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg zöldborsó
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
fél db zeller
póréhagyma
fokhagyma
petrezselyemzöldje
olaj
1 evőkanál liszt


grízgaluska
1 egész tojás

petrezselyemzöld
4-5 evőkanál gríz

Elkészítés:


Kevés olajon megfuttatjuk a póréhagymát, a kockára vágott zöldségeket, majd a borsót. Kevergetjük, majd megszórjuk egy kanál liszttel. Összekeverjük, felöntjük vízzel. Sózzuk, majd fedő alatt főzzük. Közben elkészítjük a grízgaluskát: 1 tojást kevés sóval elkeverünk, szórunk bele petrezselyemzöldet, majd a grízt. A tojás nagyságától függ, mennyi gríz kell hozzá. Kidolgozzuk, pihentetjük 10 percig, majd a levesbe szaggatjuk egy kanál segítségével. Ha feljön a leves felszínére, még egy-két perci főzzük és már tálalható is. Petrezselyemzölddel megszórjuk.

Zöldborsóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdélyi savanyú csorba
Erdélyi savanyú csorba

Az apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemell...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
MÁJGOMBÓCLEVES
MÁJGOMBÓCLEVES

A májgombóc leves elkészítéséhez az alaplé hozzávalóit megtisztítjuk, kissé összevágjuk, fazékba töltjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és legalább 1 óra 20 percen keresz...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkockázzuk. Egy jó nagy lábosban...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tamás
Tárkonyos-karfiolos leves
Tárkonyos-karfiolos leves

Az olajat felhevítjük és beledobjuk az apróra vágott hagymát, megfonnyasztjuk. Majd rárakjuk az apró kocára vágott húst, fehéredésig sütjük, egy kevés vizet öntünk alá. Rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk