80 dkg lazac
50 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
2 zöldséges leveskocka
1,5 ek só
1 tk feketebors
1 kk őrölt szegfűbors
1 kk őrölt babérlevél
5 dkg vaj
1 csokor kapor
2 dl főzőtejszín
2 dl zsírosabb tej
A lazac bőrét lenyúzzuk, alaposan megtisztítjuk és 1-2 cm-es kockákra vágjuk.
A burgonyát meghámozzuk és szintén kockákra szeleteljük.
A vöröshagymát apróra, a póréhagymát vékony karikákra daraboljuk.
Egy lábasban vajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd erre először ráhelyezzük a burgonyát, azután a karikákra vágott póréhagymát, utána következnek a fűszerek.
Ezekre rátesszük a haldarabokat, megsózzuk, beletesszük a zöldséges leveskockát, végül pedig az egészet leöntjük langyos vízzel és tejjel.
Az ily módon összeállított levest felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg minden jól meg nem puhul.
A végén hozzáadjuk a főzőtejszínt, és megszórjuk finomra vágott kaporral, vagy/és friss póréhagyma karikákkal.
A zöldborsót kifejtjük, a répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát apróra vágjuk. A hagymát, répákat és a borsót betesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, sózzuk, bo...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA szárnyakat feltettem főni. A répát, fehérrépát karikákra vágva olajon megpirítottam. A szárnyakat lehaboztam, hozzáadtam a répákat és egy zöldségleves kockát. Mikor a répa megpuh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Olajon megfuttatom a zöldségeket, hagymát, zöldbabot, majd megszórom kevés liszttel, kevés őrölt paprikával és felöntöm vízzel. Ízesítem sóval, petrezselyemzölddel. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lazac bőrét lenyúzzuk, alaposan megtisztítjuk és 1-2 cm-es kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és szintén kockákra szeleteljük. A vöröshagymát apróra, a póréhagymát vékony...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű