3 közepes nagyságú alma
3-4 kanál cukor
1-2 kanál liszt
2 deci tejföl
csipet őrölt fahéj
csipet őrölt szerecsendió
csipet só
A megmosott almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje, majd hozzáadunk egy csipet sót, fahéjat és szerecsendiót.
Forrástól számítva 5 percig főzzük.
A tejfölt és a lisztet 1 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk egy keveset a leves levéből, majd az egészet belekeverjük a levesbe. Megvárjuk, amíg felforr és levesszük a tűzről.
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is c...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA zöldséggyökereket megtisztítjuk, és tetszés szerint felvágjuk (hagymát apró kockára). Mindezeket fedő alatt az olajban együtt pároljuk, néha óvatosan kavargatjuk, és színük elvá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHagymát ledinszteljük, beledobjuk a kockára vágott húst, átforgatjuk, fűszerezzük és felengedjük vizel. Mikor a hús majdnem kész be zöldségeljük, majd, ha azok is megpuhultak, galu...
Elkészítési idő: 1 öra Nehézség: KönnyűA gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük. Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, majd félretesszük kicsit. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű