1 db konyhakész fácán
50 dkg vegyes leveszöldség / sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé /
1 db karfiol rózsa
1 fej vöröshagyma
1 db nagy gomba
5 gerezd fokhagyma
10 szem feketebors
1 csipet sáfrány
20 dkg házi 8 tojásos csigatészta
só
A megtisztított, lecsurgatott fácánt és 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni, sózzuk, majd habozzuk. Lassú forrás mellett hozzáadjuk a zöldségeket, és a jól megmosott vöröshagymát héjastól. Ha szükséges újra lehabozzuk. Hozzáadjuk a csipet sáfrányt és készre főzzük. Amint a hús megpuhult, a zöldségeket szűrőlapáttal kiemeljük, metéltre vágjuk, leveses tálba tesszük. A fácánt szintén daraboljuk, rárakjuk a zöldségre, majd rászűrjük a forró levest. Végezetül hozzáadjuk a külön kifőzött házi csigatésztát. Tűzforrón tálaljuk.
A hagymát apróra vágjuk és a felovasztott vajon megpirítjuk. Rádobjuk a felkockázott krumplit és almát, a borsokat, a sherry-t és 5-10 percig dinszteljük ezt is. Felöntjük az ala...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyűelkészítés A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A babok, a cukkini, a tészta és a spenót kivitelével minden hozzávalót tegyünk egy nagy lábasba és főzzük kis lángon 5-6 óráig, esetleg nagyobb lángon 3-4 óráig. 2. Ha összef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit, póréhagymát, vöröshagymát és a burgonyát megmossuk, felaprítjuk, és erőlevesben puhára főzzük. Hozzáadjuk a krémsajtot, és botturmix segítségével pürésítjük, majd azon...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű