1 db konyhakész fácán
50 dkg vegyes leveszöldség / sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé /
1 db karfiol rózsa
1 fej vöröshagyma
1 db nagy gomba
5 gerezd fokhagyma
10 szem feketebors
1 csipet sáfrány
20 dkg házi 8 tojásos csigatészta
só
A megtisztított, lecsurgatott fácánt és 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni, sózzuk, majd habozzuk. Lassú forrás mellett hozzáadjuk a zöldségeket, és a jól megmosott vöröshagymát héjastól. Ha szükséges újra lehabozzuk. Hozzáadjuk a csipet sáfrányt és készre főzzük. Amint a hús megpuhult, a zöldségeket szűrőlapáttal kiemeljük, metéltre vágjuk, leveses tálba tesszük. A fácánt szintén daraboljuk, rárakjuk a zöldségre, majd rászűrjük a forró levest. Végezetül hozzáadjuk a külön kifőzött házi csigatésztát. Tűzforrón tálaljuk.
Eltávolítjuk a kelkáposzta külső leveleit. Megmossuk, negyedeljük, torzsáját és a vastagabb ereit kivágjuk, majd vékony szeletekre szeljük. Beletesszük egy nagy lábas forrásban lé...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű10 literes fazékban odateszem főni a tyúkot, fűszereket. 1 óra főzés után beleteszem a zöldséget, majd még 1 óráig lassan, petyegve főzöm.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűOlajon lepirítjuk a pulykamellet, amit kockákra vágtunk fel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a felkockázott hagymát, és a hússal együtt tovább pirítjuk. Rádobjuk a szeletekr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű