500 g csirkemell
hagyma
olaj
só
répa
fehérrépa
zeller
karalábé
fokhagyma
tárkony
1 tojás
búzadara
1. A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csirkemell csíkokat és fehéredésig pirítjuk.
2. Felöntjük vízzel, sózzuk és lassú tűzön főzzük.
3. Amikor már majdnem megfőtt beletesszük a felkarikázott zöldségféléket és készre főzzük.
4. 2 ek tejföllel behabarjuk
5. A tojásból és a búzadarából grízgaluskákat készítünk.
A húsokat hideg vízben feltesszük főni, majd ha felforrt, lehabozzuk, és 1 órán át alacsony hőfokon főzzük. Fontos, hogy a leves ne forrjon, csak gyöngyözzön a főzés ideje alatt....
Elkészítési idő: 120 percA kolozsvári szalonnát, a Nyúlját és a lapockát a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom. Két csapott evőkanál őrölt piros paprikával meghintem. 1 evőkanál csípős...
Elkészítési idő: 4 óraTésztához a hozzávalókból víz nélkül tésztát gyúrni, vékonyra kisodorni /mintha levestésztát készítenél. Zsírt olvasztani kb 1 púpos evőkanállal.. Az elnyújtott tésztát olvaszt...
Elkészítési idő: kb 1 óra4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt és a szalonnát. A káposztát szintén összevágjuk,...
Elkészítési idő: 80 min