4-5 ek. zsír vagy kókuszolaj
kb. 40 dkg csirkehús filé kockázva
só, bors
1 vöröshagyma apróra vágva
3-4 nagyobb póréhagyma karikára vágva
2 szár zeller apróra vágva
pár szál friss kakukkfű apróra vágva
pár szál petrezselyem apróra vágva
víz vagy húsleves vagy zöldséglé
A tálaláshoz: (opcionális)
kesutejföl/kókusztejföl/totukrém
citromlé
Egy vastagfalú fazékban forróstsd fel a zsiradékot, a csirkehúst sózd, borsozd és pirítsd meg a zsírban, szedd ki egy tányérra és tedd félre. Nekem most maradék sült csirkém volt, azt kockáztam fel és azt tettem bele a végén. Az apróra vágott hagymát és a póréhagymát dinszteld meg, közben kevergesd, a póréhagyma gyorsan odaég. Add hozzá a zellert, öntsd fel vízzel, vagy ha van zöldség vagy hús alapleveled, akkor azzal. Sózd, borsozd és lassú lángon lefedve főzd puhára, kb. fél óra. A végén tedd bele a pirított csirkét, a zöldfűszereket és forrald át. Szükség szerint még ízesítsd, a tejfölt bele is keverheted vagy csak mindenki tesz a tányérjába. Ízlés szerint még kevés citromlevet is adhatsz hozzá, én úgy szeretem.
A finomra vágott vöröshagymát az olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk. A paradicsomok zöld részét kivágjuk és felkockázzuk. Az apróra vágott répákat a hagymához adjuk és karam...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat egy 3-4 literes edényben összeolvasztom az olajjal. Ráborítom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig pirítom. Ráreszelem a fokhagymát, hozzákeverem a felkarikázott petrezse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPieptul de pui se spală și se taie cubulețe. Acestea se pun la fiert împreună cu zarzavatul întreg și puțină sare. După ce toate sunt fierte, se strecoară, lăsându-se în supă do...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Állandóan kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű