menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes zöldborsóleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




2 marék zöldborsó

1-2 sárgarépa

1 fehérrépa

fél vöröshagyma

1 zellerszár

kis darab karalábé

10-20 dkg csirkemell

vaj



bors

petrezselyem

1 rész alaplé

2 rész víz

1 dl tejszín

1 ek liszt

Elkészítés:


A csirkemellet felkockázzuk, besózzuk.

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük.

A húst kevés vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a répákat és kicsit tovább pirítjuk. Felöntjük a vízzel, majd az alaplevet is hozzáadjuk. Beletesszük a zellert és a karalábét.

Mindent együtt puhára főzünk.

Egy tálkában a lisztet csomómentesre keverjük kevés forró levessel, majd hozzáadjuk a tejszínt is. Hozzákeverjük a leveshez, és besűrítjük.

Borsozzuk és petrezselymet szórunk hozzá.

Tejszínes zöldborsóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsom leves grízgaluskával
Paradicsom leves grízgaluskával

Olajat vagy zsírt forrósítok, abban beledobok egy pici fej hagymát, majd megszórom liszttel, nagyon gyenge rántást készítek, egy kicsit jobban megsütöm, aranysárgára, sül vele a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar  Magyaros zellerleves
Magyaros zellerleves

1. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a répát és a gyökeret 3 milliméter vastagon felszeleteljük – ha túl vastagok, akkor félbevágva szeleteljük fel, a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vitaminleves
Vitaminleves

Megreszeljük a krumplit, sárgarépát, petrezselymet, zellert, hagymát. A kókuszzsírt felforrósítjuk. Megdinszteljük a zöldségeket. A kurkuma nagyon szép színt ad a levesnek. Fűszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pandúrgulyás
Pandúrgulyás

1. A zsíron dinszteljük meg az egyik apróra vágott hagymát. Mikor a hagyma már puha, tegyük hozzá az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot. 2. Adjuk hozzá a húst is, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk