2 marék zöldborsó
1-2 sárgarépa
1 fehérrépa
fél vöröshagyma
1 zellerszár
kis darab karalábé
10-20 dkg csirkemell
vaj
só
bors
petrezselyem
1 rész alaplé
2 rész víz
1 dl tejszín
1 ek liszt
A csirkemellet felkockázzuk, besózzuk.
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük.
A húst kevés vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a répákat és kicsit tovább pirítjuk. Felöntjük a vízzel, majd az alaplevet is hozzáadjuk. Beletesszük a zellert és a karalábét.
Mindent együtt puhára főzünk.
Egy tálkában a lisztet csomómentesre keverjük kevés forró levessel, majd hozzáadjuk a tejszínt is. Hozzákeverjük a leveshez, és besűrítjük.
Borsozzuk és petrezselymet szórunk hozzá.
A tisztított kelbimbót (kelkáposztát) sós, vegetás, borsos vízben puhára főzzük kb. 15 perc alatt. Míg fő a zöldség, a szalonnát apró kockára vágjuk, száraz serpenyőben kipirítj...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: KönnyűA darált húst, a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet összekeverem, megsózom, és annyi zsemlemorzsát keverek hozzá, hogy formázható legyen. A zöldségeket felkarikázom. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon megfuttatjuk. A zúzát ellenőrizzük, hogy kellően meg van e tisztítva, majd kétfelé vágjuk, a hagymához adjuk, és kevergetve feh...
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc Nehézség: KözepesA frankfurti leves elkészítéséhez a virslit felkarikázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, megpucoljuk a krumplit és felkockázzuk. Kettévágjuk a kelkáposztát, kivágjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű