Haldereka, halpatkó
Fej, farok
1/2 kg vhagyma
2 db halászlékocka
Só, pirospaprika
Fazékba hagyma kocka, fej, farok, víz - 1 jó órát főz
Halhúst lefejt, paszíroz, fazékba vissza, felforral.
Bele 1 tk paprika, 2 halászlékocka, só - másfél órát főz.
A halcsontokat külön (kevés) vízben 1-2 órát főz (enyvet készít), majd leszűr.
A végén bele az enyv és a patkók.
A lé lefagyasztható, felengedéskor belefőzni a friss patkót. Olyan mint új korában.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, egy teatojásban hozzáadjuk a köménymagot, a feldarabolt csirk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát karikára vágjuk, és a felhevített olajon kissé megfuttatjuk, így gyönyörű sárga színe lesz a levesnek. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a szintén karikára vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsontból alaplevet főztem, a főzési idő vége felé hozzáadtam a zöldségeket és amikor azok is megpuhultak, a levet leszűrtem, a zöldségeket visszaraktam a lébe és ismét felforraltam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst hideg vízbe felteszem főni. Amikor felforrt,lehabozom. Beleteszem a zöldségeket,és a fűszereket. Takarékra veszem,és fedő nélkül 2-3 órát főzöm. Amikor a zöldség megpuhult,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű