menu

Családireceptkönyv.hu

Halászlé


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Haldereka, halpatkó
Fej, farok
1/2 kg vhagyma
2 db halászlékocka
Só, pirospaprika

Elkészítés:


Fazékba hagyma kocka, fej, farok, víz - 1 jó órát főz
Halhúst lefejt, paszíroz, fazékba vissza, felforral.
Bele 1 tk paprika, 2 halászlékocka, só - másfél órát főz.
A halcsontokat külön (kevés) vízben 1-2 órát főz (enyvet készít), majd leszűr.
A végén bele az enyv és a patkók.

Trükkök, tippek, praktikák:


A lé lefagyasztható, felengedéskor belefőzni a friss patkót. Olyan mint új korában.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek, Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar SZEGEDI CSIRKEGULYÁS
SZEGEDI CSIRKEGULYÁS

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, egy teatojásban hozzáadjuk a köménymagot, a feldarabolt csirk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Hegykői zöldségleves
Hegykői zöldségleves

A sárgarépát karikára vágjuk, és a felhevített olajon kissé megfuttatjuk, így gyönyörű sárga színe lesz a levesnek. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a szintén karikára vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes pikáns zöldségkrém-leves
Tejszínes pikáns zöldségkrém-leves

Csontból alaplevet főztem, a főzési idő vége felé hozzáadtam a zöldségeket és amikor azok is megpuhultak, a levet leszűrtem, a zöldségeket visszaraktam a lébe és ismét felforraltam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsleves
Húsleves

A húst hideg vízbe felteszem főni. Amikor felforrt,lehabozom. Beleteszem a zöldségeket,és a fűszereket. Takarékra veszem,és fedő nélkül 2-3 órát főzöm. Amikor a zöldség megpuhult,...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk