sertés tarja csont
zöldségek: 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma,szemes fekete bors,
4 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1karalábé, 1 zeller
só,vegeta
levestészta
A húst megmosom,és hideg vízben felteszem kis lángon főni.
Amíg felhabosodik megtisztítom a zöldségeket.
Amikor felhabosodott leszedem a habot és jöhetnek a zöldségek.
Legelőszőr mehet bele a só a szemes bors,fokhagyma és a hagyma.Ezekkel egy kicsit főzőm,tényleg csak pár percet, és utána mehetnek bele bőséggel a zöldségek.
Amikor már fő a leves egy ideje akkor teszem bele ízlés szerint a vegetát.
A húsleves egész kicsi lángon kb. 3 -3 és fél órát fő.
Amikor elkészült a zöldségekről és a húsról leszűrjük a levet.
A leszűrt levesbe megy a tészta.
idény szerint mehet bele paprika,kelkáposzta levél
Nagyon finom mellé a levesben főtt töltelék.
A levestésztát mindig külön főzöm meg .
1: A tisztított kukoricát kevés vízben kb. 20 perc alatt megpároljuk. Közben a tisztított pórét apróra vágjuk. Keveset félretehetünk belőle a díszítéshez. 2: A megpuhult, kissé le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megtisztított sütőtököt daraboljuk fel és sorakoztassuk alufóliával bélelt tepsibe. 180 C- fokon süssük meg. 2. A megtisztított almákat vágjuk cikkekre, tegyük lábosba. Öntsü...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA húst egy fazékba odatesszük főni, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Ahogy felforrt a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük, kiszedjük a lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMinden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karalábét, a krumplit és a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk. A vöröshagymát kevés olajo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű