sertés tarja csont
zöldségek: 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma,szemes fekete bors,
4 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1karalábé, 1 zeller
só,vegeta
levestészta
A húst megmosom,és hideg vízben felteszem kis lángon főni.
Amíg felhabosodik megtisztítom a zöldségeket.
Amikor felhabosodott leszedem a habot és jöhetnek a zöldségek.
Legelőszőr mehet bele a só a szemes bors,fokhagyma és a hagyma.Ezekkel egy kicsit főzőm,tényleg csak pár percet, és utána mehetnek bele bőséggel a zöldségek.
Amikor már fő a leves egy ideje akkor teszem bele ízlés szerint a vegetát.
A húsleves egész kicsi lángon kb. 3 -3 és fél órát fő.
Amikor elkészült a zöldségekről és a húsról leszűrjük a levet.
A leszűrt levesbe megy a tészta.
idény szerint mehet bele paprika,kelkáposzta levél
Nagyon finom mellé a levesben főtt töltelék.
A levestésztát mindig külön főzöm meg .
Csontból alaplevet főztem, a főzési idő vége felé hozzáadtam a zöldségeket és amikor azok is megpuhultak, a levet leszűrtem, a zöldségeket visszaraktam a lébe és ismét felforraltam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, kockákra vágva sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, a főzőlevét félretesszük, kicsit hűlni hagyjuk, áttörjük. Közben kevés zsiradékon megdinszteljük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForró zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, majd benne a zeller- és burgonyadarabokat. Pár percnyi dinsztelés után felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat megmossuk, majd a csumájukat benyomjuk, megtekerjük, és kihúzzuk. A magokat kiszórjuk belőlük. Mindezeket egy nagy lábasba helyezzük, két paradicsomot melléjük szel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű