130 g füstölt szalonna
étolaj
1 közepes nagyságu vöröshagyma
3 nagyobb gerezd fokhagyma
1 pupos kiskanál örölt füszerpaprika
1 pupos evökanál liszt
1 nagy petrezselyem gyökér
2 nagy sárgarépa
1 csokor petrezselyem zöld
2 halványitó zellerszár
1 db paprika
só
öröltbors
5-6 közepesnagyságu burgonya
levestészta .
A vöröshagymát és a szalonnát kockaformára fölvágjuk és kevés zsiradékon megpiritjuk. Megszórjuk egy pupos evökanál lisztel,
majd az apróra vágott fokhagymával és az örölt paprikávál.
Jól összekeverjük.
Tetszés szerint földarabolt zöldségeket, a nagyobb kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk.
Fölengedjük annyi vizzel amennyi ellepi.
Majd füszerezzük.
Amikor már majdnem kész akkor még levestésztával is gazdagitjuk és készre fözzük.
Én eperlevelet szoktam adni hozzá vagy 1 tojásbol készült galuska tészat.
Szükség szerint vizet pótoljuk.
Én szokktam alkalmanként még füstöltkolbászt vagy husgombócot is a levesbe fözni,ugy még izletesebb lesz.
a cseresznyét megtisztítjuk a szárától, megmossuk a fahéjat, szegfűszeget 4-5 percig főzzük, ezután kihalásszuk a vízből, abba beleöntjük a cukrot és a cseresznyét, pár percig gye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát, és krumplit felöntjük a vízzel, ízesítjük sóval. Amikor forr, beletesszük az őrölt paprikát majd a halászlé kockát. Közepes lánggon addig főzzük, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a rántást elkészítem, lisztet az olajon megpirítom,és mielőtt teljesen megpirulna beleteszem a megtört fokhagymát,és együtt piritjuk egy keveset. Leveszem a tűzhelyről és a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Az előző este beáztatott szárazbabot fazékba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel, és felforraljuk. 2. Hozzáadjuk a fél karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, az elfelezett...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz