130 g füstölt szalonna
étolaj
1 közepes nagyságu vöröshagyma
3 nagyobb gerezd fokhagyma
1 pupos kiskanál örölt füszerpaprika
1 pupos evökanál liszt
1 nagy petrezselyem gyökér
2 nagy sárgarépa
1 csokor petrezselyem zöld
2 halványitó zellerszár
1 db paprika
só
öröltbors
5-6 közepesnagyságu burgonya
levestészta .
A vöröshagymát és a szalonnát kockaformára fölvágjuk és kevés zsiradékon megpiritjuk. Megszórjuk egy pupos evökanál lisztel,
majd az apróra vágott fokhagymával és az örölt paprikávál.
Jól összekeverjük.
Tetszés szerint földarabolt zöldségeket, a nagyobb kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk.
Fölengedjük annyi vizzel amennyi ellepi.
Majd füszerezzük.
Amikor már majdnem kész akkor még levestésztával is gazdagitjuk és készre fözzük.
Én eperlevelet szoktam adni hozzá vagy 1 tojásbol készült galuska tészat.
Szükség szerint vizet pótoljuk.
Én szokktam alkalmanként még füstöltkolbászt vagy husgombócot is a levesbe fözni,ugy még izletesebb lesz.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk a sütőpapírt (vagy olajsprayvel lefújjuk). A paradicsomokat félbevágjuk, és vágott felükkel lefelé a tepsir...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűA kelkáposztát csíkokra vágjuk. Felengedjük vízzel, amennyi éppen ellepi. Mikor forr, megsózzuk. Fedő alatt 30-40 percig főzzük. Majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, ételíz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott kelbimbót terítsd egy tepsibe, sózd, borsozd, locsold meg olíva olajjal, tedd előmelegített 180 fokos sütőbe. Körülbelül 5-10 perc után vedd ki és a nagyobb darabokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy öntöttvas lábasban, lassú tűzön megolvasztjuk a vajat az olívaolajjal és hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd lefedve 15 percet pároljuk. Időnként megkeverjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű