400 g édesburgonya
1 közepes db vöröshagyma
1 ek vaj
só ízlés szerint
1 csipet cukor
100 ml száraz fehérbor
1 db narancs
100 ml zöldség alaplé
100 ml habtejszín
bors ízlés szerint
A burgonyát meghántjuk, négybe, majd vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk.
A vajban a hagymát és a burgonyát megdinszteljük. Sóval, cukorral ízesítjük, felöntjük a borral.
A narancs héját lereszeljük, majd a levessel együtt az édesburgonyához adjuk. Felfőzzük lefedve, kb. 15 percig főzzük.
Közben a narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
A narancsfiléket apróra vágjuk, a tejszínnel és a narancslével a leveshez adjuk, és további 3 percig főzzük.
A levest botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, és azonnal tálaljuk.
költség: 500 Ft
1. A zöldségféléket vágd 2-3 milliméter vastag hasábokra, a hagymát és a petrezselymet pedig egészen apróra. 2. A zöldséget, valamint a hagyma és a petrezselyem nagyobb részét...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet egy evőkanál olajon sárgára pirítom, majd ráteszem a megtisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzom és gyorsan elkeverem, majd ráöntök 3 dl hideg v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon aranysárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sajtot. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Rádobjuk a fagyasztott borsót, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk rá, kiolvasztjuk, majd rádobjuk a többi zöldséget, fűszerezük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz