Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Medvehagymás-sonkás zöldborsókrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25-30 dkg fagyasztott zöldborsó
2 közepes burgonya
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor medvehagyma
10-15 dkg főtt sonka
8 dkg vaj
2 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál cukor

frissen őrölt bors

Elkészítés:


A megtisztított hagymát, a fokhagymát és a burgonyát kockákra, a medvehagymát vékony csíkokra vágjuk. A vaj felét az olívaolajjal közepes lángon felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, kb. 1-2 evőkanálnyi medvehagymát, és üvegesre sütjük. Hozzákeverjük a zöldborsóst, a burgonyát, néhány percig pároljuk, meghintjük cukorral, sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 1,5-2 liter vízzel. Közepes lángon, félig lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor simára turmixoljuk a levest. A főtt sonkát kisebb kockákra vágjuk, keveset félreteszünk a tálaláshoz, a többit a levesbe szórjuk. A sűrítéshez medvehagymás rántást készítünk. A maradék vajat közepes lángon felhevítjük, 3-4 evőkanál vágott medvehagymát megfonnyasztunk rajta, majd megszórjuk liszttel, kissé pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel és besűrítjük vele a levest. Melegen, sonkakockákkal, és a maradék csíkokra vágott medvehagymával tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


a leveshez adhatunk egy keveset a húsvéti sonka főzőlevéből is. Tálalhatjuk továbbá főtt tojással, grissinivel, pirított zsemlekockákkal, pirítóssal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Babgulyás maradék sonkával, lével
Babgulyás maradék sonkával, lével

A húsvéti sonka maradék levéből kivesszük a szétfőtt zöldségeket, majd feltesszük főni, hozzá adjuk a vizet és beledobáljuk a babot, a répákat, és a zellerlevelet. Így főzzük kb. 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Zöldborsókrémleves
Zöldborsókrémleves

Egy fazékban megforrósítunk 2 evőknál olajat, majd 20 dkg zöldborsót hirtelen megpirítunk rajta. Hozzáadjuk a zabpelyhet, és ráöntjük a levest. Főzzük 15 percig, amíg a borsó meg n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar New orleans-i gumbo
New orleans-i gumbo

A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük. Az olajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk majd rádobjuk a lisztet, mintha rántást készítenénk, annyi különbséggel, hogy állandó ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Adzuki bableves
Adzuki bableves

Tettem bele természetes füstaromát és szalonnát, de a csülök még jobb bele.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk