Családireceptkönyv.hu

Medvehagymás-sonkás zöldborsókrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25-30 dkg fagyasztott zöldborsó
2 közepes burgonya
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor medvehagyma
10-15 dkg főtt sonka
8 dkg vaj
2 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál cukor

frissen őrölt bors

Elkészítés:


A megtisztított hagymát, a fokhagymát és a burgonyát kockákra, a medvehagymát vékony csíkokra vágjuk. A vaj felét az olívaolajjal közepes lángon felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, kb. 1-2 evőkanálnyi medvehagymát, és üvegesre sütjük. Hozzákeverjük a zöldborsóst, a burgonyát, néhány percig pároljuk, meghintjük cukorral, sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 1,5-2 liter vízzel. Közepes lángon, félig lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor simára turmixoljuk a levest. A főtt sonkát kisebb kockákra vágjuk, keveset félreteszünk a tálaláshoz, a többit a levesbe szórjuk. A sűrítéshez medvehagymás rántást készítünk. A maradék vajat közepes lángon felhevítjük, 3-4 evőkanál vágott medvehagymát megfonnyasztunk rajta, majd megszórjuk liszttel, kissé pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel és besűrítjük vele a levest. Melegen, sonkakockákkal, és a maradék csíkokra vágott medvehagymával tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


a leveshez adhatunk egy keveset a húsvéti sonka főzőlevéből is. Tálalhatjuk továbbá főtt tojással, grissinivel, pirított zsemlekockákkal, pirítóssal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zöldborsó - Borsóleves - OK
Zöldborsó - Borsóleves - OK

1. Párolj puhára személyenként 15 dkg zöldborsót, ha lehet csirkeaprólékkal együtt, egy kevés petrezselymes zsíron. 2. Csinálj hozzá híg, piros, kissé paprikás rántást, és enge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves

1. A tyúkot feldaraboljuk és hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk. A zöldséget megpucoljuk és hasábra vágjuk. 2. Ha már nincs több habja, beletesszük a z...

Elkészítési idő: 210 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Renáta
Lebbencs leves
Lebbencs leves

Meghámozom a zöldségeket. Az olajon elkezdem pirítani a karikára vágott sárgarépát, majd hozzáadom a tésztát, amikor megpirultak többi zöldséget is beleteszem. Meghintem pirospapri...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyás leves
Gulyás leves

A húst megmosom, leszárítom, és 2-3 cm-es egyforma kockákra vágom. A megtisztított burgonyát ugyancsak kockákra, a zöldséget pedig vékony karikákra metélem. A megmosott, kicsumázot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk