Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos pulyka raguleves.


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



• 50 dkg pulyka mell filé,
• 1 fej vöröshagyma,
• 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa,
• egy maréknyi zöldborsó,
• 1 zöldségleveskocka,
• 1-2 evőkanál szárított tárkony,
• só, bors,
• 2 dl tejszín,
• liszt a habaráshoz,
• fél citrom leve.

Elkészítés:



A vöröshagymát szeleteld fel, és kevés olajon párold.

Add hozzá a kockákra vágott pulykahúst, amelyet piríts fehéredésig.

Ekkor dobd hozzá a felaprított sárgarépát, a fehérrépát, a maréknyi zöldborsót, és kevés víz aláöntésével pirítsd le.

Ízesítsd sóval-borssal, és párold csaknem puhára a húst és a zöldségeket.
Amikor már a lé nagy részét elfőtte, szórd meg egy evőkanál liszttel, majd öntsd fel 1,5-2 liter vízzel.
Dobd bele a zöldségleveskockát, és főzd addig, amíg minden hozzávaló teljesen megpuhul.

Ízesítsd bőségesen tárkonnyal, és sűrítsd tejszínes-lisztes habarással.

Tálalás előtt csepegtess bele egy kevés citromlevet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Sajtleves fokhagymás-sajtos pirított kenyérkockával
Sajtleves fokhagymás-sajtos pirított kenyérkockával

Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd a tömlős sajtokat hozzákeverjük. Felöntjük zöldség alaplével, és felforraljuk. Időközben beletesszük a préselt fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Magyaros gombócleves
Magyaros gombócleves

http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2009/02/magyaros-gombocleves.html

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Májgombóc leves májkrémből
Májgombóc leves májkrémből

A májkremet elkeverjük a tojással, zsemlemorzsával, majorannával, ízesítjük sóval, borssal. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle. 1 l vizet az ételízesítővel felfőzünk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Frankfurti leves recept
Frankfurti leves recept

A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. Pici olajon pároljuk kb 1 percig. A káposztát csíkozzuk, nem kell vékonyra, hogy valami maradjon is belőle. Rádobjuk a hagymára a felaprít...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk