menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos pulyka raguleves.


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



• 50 dkg pulyka mell filé,
• 1 fej vöröshagyma,
• 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa,
• egy maréknyi zöldborsó,
• 1 zöldségleveskocka,
• 1-2 evőkanál szárított tárkony,
• só, bors,
• 2 dl tejszín,
• liszt a habaráshoz,
• fél citrom leve.

Elkészítés:



A vöröshagymát szeleteld fel, és kevés olajon párold.

Add hozzá a kockákra vágott pulykahúst, amelyet piríts fehéredésig.

Ekkor dobd hozzá a felaprított sárgarépát, a fehérrépát, a maréknyi zöldborsót, és kevés víz aláöntésével pirítsd le.

Ízesítsd sóval-borssal, és párold csaknem puhára a húst és a zöldségeket.
Amikor már a lé nagy részét elfőtte, szórd meg egy evőkanál liszttel, majd öntsd fel 1,5-2 liter vízzel.
Dobd bele a zöldségleveskockát, és főzd addig, amíg minden hozzávaló teljesen megpuhul.

Ízesítsd bőségesen tárkonnyal, és sűrítsd tejszínes-lisztes habarással.

Tálalás előtt csepegtess bele egy kevés citromlevet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojásleves gazdagon
Tojásleves gazdagon

A kolbászt négy darabba vágjuk, és a megtisztított, négyrét hasított leveszöldséget hozzáadva, másfél liter vízzel felöntjük, mintha húslevest készítenénk, fűszerezzük. Amikor a be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Levesalap házi tésztával
Levesalap házi tésztával

1. A sárgarépát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. 2. Az olajon megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a répát, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, beletessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú krumplileves
Savanyú krumplileves

A füstölt bordaporcot babérlevéllel, kb.1 ek vegetával majdnem teljesen puhára főzzük. Beletesszük az apróra darabolt krumplit, kevés sót. Ha megfőtt a krumpli is akkor egy részé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Spárga krém leves
Spárga krém leves

A spárgafejeket (kb. 3-5 cm hosszan) levágom és félreteszem, a törzseket pedig 2 cm-es darabokra vágom. A törzseket egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje, beletes...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk