Családireceptkönyv.hu

Rusztikus karfiolleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy fej karfiol apróra vágva
2 sárgarépa hámozva és kockákra vágva
2 zellerszár, kockákra vágva
1 vöröshagyma kockákra vágva
2 evőkanál kókuszolaj
2 gerezd fokhagyma, préselve
3 csésze csirkehúsleves
1 csésze magas zsírtartalmú tej
1 babérlevél
só és bors ízlés szerint
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem

Elkészítés:


Olvaszd meg a vajat, add hozzá a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Párold így 3-4 percig, majd add hozzá a karfiolt és a babérlevelet.
További 3-4 perc kevergetés után öntsd hozzá a húslevest és a tejet. Ha szeretnéd kicsit sűrűbbé tenni az állagát, akkor adj hozzá 2-3 evőkanál tejben elkevert teljes kiőrlésű lisztet - de ez nyugodtan elhagyható, hiszen a zöldségpép krémessé teszi majd a végeredményt. Kb. 15 perc alatt puhára főnek a zöldségek.
Ha rusztikusan szeretnéd fogyasztani, akkor a levest máris tálalhatod - ha krémesen jobban szereted, akkor botmixerrel dolgozd simára az elkészült levest. Ebben az esetben érdemes a zöldségekből egy keveset félretenned és utólag hozzáadnod az elkészült ételhez, hogy izgalmasabb legyen az összhatás.

Rusztikus karfiolleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hal - Dunai halászlé 3 - OK
Hal - Dunai halászlé 3 - OK

1. A megtisztított halat 6-8 dkg-os darabokra vágom és besózom. 2. A hagymát apróra vágom, a halfejekkel, gerincekkel, farokkal és uszonyokkal, paprikával háromnegyed óráig főz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
HUSGOMBOC CSORBA
HUSGOMBOC CSORBA

A zoldsegeket felkockazzuk egyforma kockakra A hagymat is aprora vagjuk A hagymat keves olajon megfuttatjuk,hozzaadjuka a sargarepat,feher repat,zeller gumot,piros paprikat,zold...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
gulyásleves
gulyásleves

A marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar medvehagyma krémleves
medvehagyma krémleves

A medvehagyma vastagabb szárát eltávolítom, megmosom és apróra vágom. Egy maréknyit félreteszek. A hagymát megpucolom, apró kockára vágom és az olajjal kicsit megfuttatom. Hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk