1 nagy fej karfiol apróra vágva
2 sárgarépa hámozva és kockákra vágva
2 zellerszár, kockákra vágva
1 vöröshagyma kockákra vágva
2 evőkanál kókuszolaj
2 gerezd fokhagyma, préselve
3 csésze csirkehúsleves
1 csésze magas zsírtartalmú tej
1 babérlevél
só és bors ízlés szerint
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
Olvaszd meg a vajat, add hozzá a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Párold így 3-4 percig, majd add hozzá a karfiolt és a babérlevelet.
További 3-4 perc kevergetés után öntsd hozzá a húslevest és a tejet. Ha szeretnéd kicsit sűrűbbé tenni az állagát, akkor adj hozzá 2-3 evőkanál tejben elkevert teljes kiőrlésű lisztet - de ez nyugodtan elhagyható, hiszen a zöldségpép krémessé teszi majd a végeredményt. Kb. 15 perc alatt puhára főnek a zöldségek.
Ha rusztikusan szeretnéd fogyasztani, akkor a levest máris tálalhatod - ha krémesen jobban szereted, akkor botmixerrel dolgozd simára az elkészült levest. Ebben az esetben érdemes a zöldségekből egy keveset félretenned és utólag hozzáadnod az elkészült ételhez, hogy izgalmasabb legyen az összhatás.
Rántást készítek (a kb 2 ek lisztet megpirítok kevés olajon),lehúzom a tűzről, megpaprikázom, majd felöntöm hideg vízzel (kb 1,5 l). Sózom,megszórom őrült köménnyel, majd felforral...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a zöldségeket és daraboljuk apróra (a répát karikákra) őket. A répákat kapassuk meg a kókuszolajon (ez adja meg a szép színt), majd tegyük hozzá a többi zöldséget is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót hideg vízben legalább 2 órán át áztatjuk. Közben a hagymát kockára vágjuk. A borsót a hagymával feltesszük főni úgy, hogy a víz szintje 2 ujjnyival a borsó felett l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát kockára vágjuk, bő vízben puhára főzzük. A kész burgonyát leszűrjük, majd vajjal, tejföllel, sóval és borssal ízesítve lágy állagúra törjük. Ezután megvár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű