70 dkg málna,
3 dl tejszín,
1 db citrom,
1 db narancs,
4 dkg vaníliás cukor,
15 dkg kristálycukor,
őrölt fahéj.
A megmosott málnából a legszebb szemeket kiválogatjuk, és félretesszük. A többit meghintjük őrölt fahéjjal, vaníliás cukorral és kristálycukorral. Hozzáreszeljük a narancs és a citrom héját, majd a gyümölcsök levével meglocsoljuk. Az egészet felöntjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, majd felforraljuk. Ezután az egészet leturmixoljuk, és átszűrjük.
A levest a kiválogatott málnaszemekkel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítés A karalábét megtisztítom és kockára vágom, a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert szintén felkarikázom és egy fazékba teszem. Felöntöm vízzel és sózom. Egy másik lábas...
Elkészítési idő:Egy hagymát apróra vágtam, kevés olajon megpároltam. Két karalábét felkockáztam, 4 kisebb sárgarépát és egy petrezselymet felkarikáztam. Rádobtam a hagymára, kb 10 percig még párol...
Elkészítési idő: 50percA hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük és apró darabokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a zellerszárakat vékonyra szeleteljük....
Elkészítési idő: 30 perc