70 dkg málna,
3 dl tejszín,
1 db citrom,
1 db narancs,
4 dkg vaníliás cukor,
15 dkg kristálycukor,
őrölt fahéj.
A megmosott málnából a legszebb szemeket kiválogatjuk, és félretesszük. A többit meghintjük őrölt fahéjjal, vaníliás cukorral és kristálycukorral. Hozzáreszeljük a narancs és a citrom héját, majd a gyümölcsök levével meglocsoljuk. Az egészet felöntjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, majd felforraljuk. Ezután az egészet leturmixoljuk, és átszűrjük.
A levest a kiválogatott málnaszemekkel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük (a levét félretesszük), összetörjük és hagyjuk kihűlni. Borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet meg a tojást, összegyúrjuk és apró gombócokat fer...
Elkészítési idő:A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk. Ezu...
Elkészítési idő: 1,5 óraA gombát, répát, zöldséget megpucolom, lemosom és szeletelem. Egy fej hagymát apró kockára vágom kevés olajon megpárolom a többi zöldségekkel felengwdwm vízzel, teszek bele só, veg...
Elkészítési idő: 45 perc