- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes petrezselyem gyökér
- olaj
- kb. 400-500 g zöldborsó
- 1 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 1 fej hagyma
A vajas galuska hozzávalói:
- 1 tojás
- 1 teáskanál puha vaj
- 3 kanál liszt
- víz
◾️A répát és a gyökeret megtisztítjuk és feldaraboljuk.
◾️Olajon megpirítjuk őket majd hozzáadjuk a borsót és még pár percet hagyjuk pirulni.
◾️Mehet bele a zúzott fokhagyma, a kanál liszt és a paprika majd még picit pirítjuk őket is.
◾️Ezután felöntjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk a hagymát, a sót és a borsot majd készre főzzük.
◾️A galuskához a tojást, a lisztet és a vajat kikeverjük.
◾️Annyi vizet adunk hozzá, hogy galuska állagot kapjunk.
◾️ Forró sós vízbe szaggatjuk őket, megvárjuk, míg a felszínre jönnek és leszűrjük.
◾️Tálaláskor a leveshez adjuk a galuskákat.
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveskockából zöldséglevest főzünk. A zöldségeket kicsi darabokra vágjuk és a kenyérrel vagy a zsemlemorzsával összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az olajat, a fűszereket, és megint öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vörös lencsét áztasd be 10 percre forró vízbe. Az apróra vágott hagymát olíva olajon pirítsd meg, közben reszeld le a sárgarépát és ezt is öntsd a hagymára. Együtt párold őket 5-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségféléket vágd 2-3 milliméter vastag hasábokra, a hagymát és a petrezselymet pedig egészen apróra. 2. A zöldséget, valamint a hagyma és a petrezselyem nagyobb részét...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz