- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes petrezselyem gyökér
- olaj
- kb. 400-500 g zöldborsó
- 1 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 1 fej hagyma
A vajas galuska hozzávalói:
- 1 tojás
- 1 teáskanál puha vaj
- 3 kanál liszt
- víz
◾️A répát és a gyökeret megtisztítjuk és feldaraboljuk.
◾️Olajon megpirítjuk őket majd hozzáadjuk a borsót és még pár percet hagyjuk pirulni.
◾️Mehet bele a zúzott fokhagyma, a kanál liszt és a paprika majd még picit pirítjuk őket is.
◾️Ezután felöntjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk a hagymát, a sót és a borsot majd készre főzzük.
◾️A galuskához a tojást, a lisztet és a vajat kikeverjük.
◾️Annyi vizet adunk hozzá, hogy galuska állagot kapjunk.
◾️ Forró sós vízbe szaggatjuk őket, megvárjuk míg a felszínre jönnek és leszűrjük.
◾️Tálaláskor a leveshez adjuk a galuskákat.
Ízlés szerint annyi répát (fokhagymat, brokkolit) teszik egy labosba Amennyit szeretnénk. En általában ket gerezd fokhagymát használok vagy egy nagy csomag répát lb 15-20 szál, br...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA vajon megdinszteljük a felkockázott hagymát. A zöldségeket feldaraboljuk, s a fokhagymagerezdekkel együtt a hagymához adjuk. Felengedjük kb. 1 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Öntsük az edénybe az olívaolajat, és állítsuk közepesre a lángot. Majd dobjuk rá az aprított bacont. Amikor a bacon kicsit megpirult, öntsük rá a felaprított hagymát is. Addig p...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű