- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes petrezselyem gyökér
- olaj
- kb. 400-500 g zöldborsó
- 1 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 1 fej hagyma
A vajas galuska hozzávalói:
- 1 tojás
- 1 teáskanál puha vaj
- 3 kanál liszt
- víz
◾️A répát és a gyökeret megtisztítjuk és feldaraboljuk.
◾️Olajon megpirítjuk őket majd hozzáadjuk a borsót és még pár percet hagyjuk pirulni.
◾️Mehet bele a zúzott fokhagyma, a kanál liszt és a paprika majd még picit pirítjuk őket is.
◾️Ezután felöntjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk a hagymát, a sót és a borsot majd készre főzzük.
◾️A galuskához a tojást, a lisztet és a vajat kikeverjük.
◾️Annyi vizet adunk hozzá, hogy galuska állagot kapjunk.
◾️ Forró sós vízbe szaggatjuk őket, megvárjuk, míg a felszínre jönnek és leszűrjük.
◾️Tálaláskor a leveshez adjuk a galuskákat.
A vöröshagymát, és a fokhagymát puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral, kakukkfűvel, vegetával ízesítjük, majd felengedjük 1 l húslevessel felforraljuk.
Elkészítési idő: 2 óraFőzőedénybe töltsd a recept szerinti csirkelevest, add hozzá az apró kockákra vágott vöröshagymát és a szintén felaprított sütőtököt. Lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a fűszereke...
Elkészítési idő:A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: 30 perc