- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes petrezselyem gyökér
- olaj
- kb. 400-500 g zöldborsó
- 1 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 1 fej hagyma
A vajas galuska hozzávalói:
- 1 tojás
- 1 teáskanál puha vaj
- 3 kanál liszt
- víz
◾️A répát és a gyökeret megtisztítjuk és feldaraboljuk.
◾️Olajon megpirítjuk őket majd hozzáadjuk a borsót és még pár percet hagyjuk pirulni.
◾️Mehet bele a zúzott fokhagyma, a kanál liszt és a paprika majd még picit pirítjuk őket is.
◾️Ezután felöntjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk a hagymát, a sót és a borsot majd készre főzzük.
◾️A galuskához a tojást, a lisztet és a vajat kikeverjük.
◾️Annyi vizet adunk hozzá, hogy galuska állagot kapjunk.
◾️ Forró sós vízbe szaggatjuk őket, megvárjuk, míg a felszínre jönnek és leszűrjük.
◾️Tálaláskor a leveshez adjuk a galuskákat.
a kelkáposztaleveleket csikokra ,a tisztitott burgonyát kockára vágjuk és az apróra vágott vöröshagymával ,a vékonyra szeletelt sárgarépával,a feldarabolt fokhagymával,majoránnával...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. A zsenge csalánleveleket megmossuk és forró vízzel leforrázzuk. 2. A szalonnát kockára vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, a szalonnapörcöket tányérra szedjük, a zsír felét letöltjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát is megtisztítjuk, és egy hullámos szeletelővel vékony karikákra vágjuk. A répát és a karfiolt feltesszük főni. B...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA babot feltesszük főni a darabolt zöldségekkel együtt. A petrezselyem- és zellerzöldeket összekötjük és azt is beletesszük a levesbe és megsózzuk. Amikor már minden zöldség puha,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes