Családireceptkönyv.hu

Csirke ragu keves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók kb. 4 literhez

6 csirkeszárny
2-3 evőkanál olaj
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
200 g zöldborsó
100 g csiperkegomba
2 krumpli
2-3 evőkanál kiskocka tészta




Elkészítés

A szárnyakat keresztben, a csontok találkozásánál háromfelé vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a húst, a kockára vagy karikára vágott sárgarépát és gyökeret, a felszeletelt gombát és a borsót.
Pár percig pároljuk, majd felengedjük vízzel.
Sózzuk, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott krumplit, majd kicsivel később a tésztát is.
Ha minden alapanyag puhára főtt, pótoljuk az időközben elpárolgott vizet, és ha szükséges, még sózzuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombócos krumplileves
Gombócos krumplileves

A gombafejeket mosd meg, pucold meg, és vágd apróra. Add hozzá a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlét, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprítot...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
FŰSZERES CSÍPŐS KRUMPLI LEVES
FŰSZERES CSÍPŐS KRUMPLI LEVES

a húst és a megpucolt krumplit és a vörös hagymát kockára vágjuk...a zöldségeket megpucoljuk majd hosszúkásra vágjuk a hagymát az olajon üvegesre pirítjuk megszórjuk pirospaprikáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Tárkonyos pityókaleves
Tárkonyos pityókaleves

Egy murkot le reszelünk és olajon meg dinszteljük. Megfőzzük az apróra vágott pityókát , rizst és közben hozzáadjuk a tárkonyt és ket kanál tejfölhöz meritek egy kicsi levet elkava...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: István
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a füstölt szalonnát, rá a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.Sóval, borss...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk