Családireceptkönyv.hu

Tejfölös lencseleves füstölthússa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg lencse,
25 dkg füstölt hús; ha ez nincs, füstölt szalonnabőr is jó ízt ad a levesnek;
1-1,5 dkg só,
1 kávéskanál mustár (el is maradhat),
1,5 dl tejföl.
Betétként csipetke vagy kemény tojáskocka.

Elkészítés:


A lencsét, előző este megválogatjuk, többször váltott vízben, dörzsöléssel megmossuk és körülbelül 4 dl hideg vízbe beáztatjuk.
A füstölt húst vagy csontot előre főni tesszük, mert a lencse hamarabb megpuhul, mint a füstölt hús.
A beáztatott lencsét hideg vízzel főni tesszük a finomra vágott hagymával együtt, felforrástól kezdve egyenletesen, lassan forraljuk.
Aki kedveli, egy kis babérlevelet is tehet hozzá.
Amikor a lencse félpuha, hozzáadjuk a füstölt hús levét, ha ez nincs, sózzuk meg a lencsét, egy kávéskanál mustárral is fűszerezhetjük. Ízlés szerint zöldségekkel is dúsíthatjuk a levest.
Cukorral pirított rózsaszínű rántással sűrítjük, tejfölre tálaljuk, enyhén savanyítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem is kell tovább gondolkodnom a holnapi levesen! :) Étvágygerjesztő! :)

Tejfölös lencseleves füstölthússa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös, kapros zúzagulyás
Tejfölös, kapros zúzagulyás

1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon megfuttatjuk. A zúzát ellenőrizzük, hogy kellően meg van e tisztítva, majd kétfelé vágjuk, a hagymához adjuk, és kevergetve feh...

Elkészítési idő: 1 óra 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csontleves alaprecept (Posta Renata)
Csontleves alaprecept (Posta Renata)

A csontot hideg vízzel mosd át, tedd egy nagy fazékba, és öntsd fel annyi hideg vízzel, ami ellepi. Tedd bele az ecetet és a fűszereket is – a só kivételével -, és kezdd el kis lán...

Elkészítési idő: 6.5-12.5 ora
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Szárnyasaprólék leves - OK
Csirke - Szárnyasaprólék leves - OK

1. Az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. 2. Hozzáadjuk az összevágott aprólékot és a kis kockákra vágott zöldséget. 3. Sózzuk, borsot szórunk bele és puhára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes céklaleves
Tejszínes céklaleves

A hámozott céklát vágjuk egészen apró kockákra, dinszteljük 5-10 percet az olívaolajon, majd öntsük fel 1 liter vízzel, adjuk hozzá a római köményt. Lefedve főzzük puhára a céklát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk