Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Borsós hús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hús
Hagyma
Zöldborso
Liszt

Elkészítés:


Személyenként 2 szelet húst (sertéscomb, vékony szelet karaj vagy csirkemell) kis olajon hirtelen pirosra sütjük. 1 kisebb fej vöröshagymát lereszelünk és 1 kanál olajon rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót (személyenként 20 dkg) és a megsütött húst. 5 percig együtt pároljuk, vigyázzunk le ne égjen! Ekkor annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk és Vegetát teszünk bele. Közben az olajból, amiben a húst sütöttük, belekeverünk 2 evőkanál liszttel rántást készítünk. Amikor a borsó puhára főtt, hozzáadjuk a rántást. Felforraljuk és tálalhatjuk.

Borsós hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgaborsóleves vargányával
Sárgaborsóleves vargányával

Sárgaborsót megfőzzük, vargányát lemossuk, apróra vágjuk és a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket,sót,édesítőt.tovább főzzük míg a borsó szét nem omlik.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Örmény káposztaleves ---Matyi Éva
Örmény káposztaleves ---Matyi Éva

A 3 ek olivaolajat a fazekba ontjuk. Mikor mar meleg hozzaadjuk az apro kockakra vagott voroshagymat es addig dinszteljuk mig atlatszo lesz. Kovetkezo lepeskent hozzaadjuk a kocka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Bableves
Bableves

A babot előző nap megmossuk, majd beáztatjuk. A babot egy fej hagymával és a felkockázott sonkával majdnem készre főzzük a sonkalében és a bab áztatóvizében. Ha nincs sonkalevünk,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Pirított tarhonyaleves kolbásszal
Pirított tarhonyaleves kolbásszal

Elkészítése: Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát, a petrezselymet karikára vágjuk, a krumplit és a karalábét kisebb darabokra vágj...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk