egy közepes csirkemell vagy 3 nagyobb csirkecombfilé, 20 dkg gomba, 1 liter csirkeleves vagy alaplé, 3 kaffir lime levél, egy-két szál thai citromfű, egy kisebb darab galangagyökér, 2,5 dl kókusztej, 1 evőkanál halszósz, egy evőkanál barna cukor
A tálaláshoz:
újhagyma, friss koriander, friss csili, lime
1. A levest felforralom, beleteszem a kaffirleveleket, a felszeletelt galangagyökeret, a citromfüvet, és 10 percig halkan gyöngyözve főzöm.
2. A csirkét és a gombát felszeletelem, a levesbe teszem, és kb. 10 percig, alacsony lángon főzöm, majd hozzáadom a kókusztejet, a halszószt, a cukrot, és csak összemelegítem.
3. Mindegyik tányérba teszek egy-egy darab csilit, erre merem a forró levest,
majd friss korianderrel, újhagymakarikákkal szórom meg, és lime-ot facsarok bele.
Megjegyzés:
A képen látható levesből kimaradt a gomba, de nagyon jó bele, ne hagyják ki.
1. Vágjuk apró kockákra a krumplit 2. Babérlevéllel tegyük fel főni, sózzuk, borsozzuk. A kolbászt 10 percre dobjuk bele a vízbe, majd vegyük ki. 3. Karikázzuk fel a kolbászt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet teszünk rá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zöldségeket ízlés szerint daraboljuk fel. A húst daráljuk le vagy vágjuk nagyon apró kockákra, ízesítsük sóval, borssal, chilipehellyel, adjunk hozzá 1 csokor fi...
Elkészítési idő: 20+55 perc Nehézség: Könnyű