Családireceptkönyv.hu

Erdélyi paraszt csorba disznóhússal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg csontos disznóhús kockákra vágva
- 3-4 szál murok
- Egy kisebb póréhagyma
- 3 db meghámozott paradicsom
- 2 fej hagyma
- 2 szál petrezselyem gyökér
- egy kisebb fej zellergumó
- egy szál paszternák
- 2 zöld 2 pirospaprika
- 20 dkg zöldfuszulyka
- egy marék zöldborsó
- 2 db pityóka
- só,bors ,Lestyán

Elkészítés:


A húst egy fazékban 3 liter hideg vízben odatesszük főni egy kevés sóval , ha felhabzik a habját leszedjük . A hagymát lapítón apró kockákra vágjuk , egy kiseb lábasban 2 evőkanál olajat hevítünk a hagymát odatesszük dinsztelődni , közben felaprózzuk a murkot , petrezselymet zellert paszternákot ,a paprikákat is hozzáadjuk , kevergetjük hogy ne égjen meg . Amikor a hús már annyira megpuhult akkor hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket , zöldfuszulykát borsót apró kockákra vágott paradicsomot , pityókát . 1 liternyi korpaecetet felforrósítunk egy edénybe , és amikor lobog hozzáöntjük a leveshez sózzuk borsozzuk , majd belevágunk apróra 3 szál Lestyán levelet jól elkeverjük és lefödve a tűzről levéve hagyjuk állni 20 percet és tálaljuk ,csípős paprikát és tejfölt adva mellé .

Trükkök, tippek, praktikák:


lapító- vágódeszka
pityóka – burgonya
murok –sárgarépa
zöldfuszulyka – zöldbab

Székely kukta rp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Tarhonyaleves
Tarhonyaleves

A megtisztított vöröshagymát és a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk fűszerpaprikával. Belekeverjük a megtisztítot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Zöldséges húsgombócleves, az egyik legfincsibb leves
Zöldséges húsgombócleves, az egyik legfincsibb leves

A hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel és a borsót is beletesszük, fűszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Rosenkohlsuppe mit Käseklößchen
Rosenkohlsuppe mit Käseklößchen

Fleisch, Suppengrün, Lorbeerblatt, geschälte Zwiebel, Pfefferkörner und Salz in reichlich Wasser zum Kochen bringen und 80 Min. leicht sprudelnd kochen lassen. Schaum mehrmals absc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsleves csirkehúsból
Húsleves csirkehúsból

Hideg vizben kell feltenni, ha a leves az érdekes… Bele minden hozzàvalót alaposan megtisztítva. Utólag sózzuk, mikor már a leveskocka feloldódott, hogy ne legyen elsózva, de elfe...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk