menu

Családireceptkönyv.hu

Erdélyi paraszt csorba disznóhússal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg csontos disznóhús kockákra vágva
- 3-4 szál murok
- Egy kisebb póréhagyma
- 3 db meghámozott paradicsom
- 2 fej hagyma
- 2 szál petrezselyem gyökér
- egy kisebb fej zellergumó
- egy szál paszternák
- 2 zöld 2 pirospaprika
- 20 dkg zöldfuszulyka
- egy marék zöldborsó
- 2 db pityóka
- só,bors ,Lestyán

Elkészítés:


A húst egy fazékban 3 liter hideg vízben odatesszük főni egy kevés sóval , ha felhabzik a habját leszedjük . A hagymát lapítón apró kockákra vágjuk , egy kiseb lábasban 2 evőkanál olajat hevítünk a hagymát odatesszük dinsztelődni , közben felaprózzuk a murkot , petrezselymet zellert paszternákot ,a paprikákat is hozzáadjuk , kevergetjük hogy ne égjen meg . Amikor a hús már annyira megpuhult akkor hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket , zöldfuszulykát borsót apró kockákra vágott paradicsomot , pityókát . 1 liternyi korpaecetet felforrósítunk egy edénybe , és amikor lobog hozzáöntjük a leveshez sózzuk borsozzuk , majd belevágunk apróra 3 szál Lestyán levelet jól elkeverjük és lefödve a tűzről levéve hagyjuk állni 20 percet és tálaljuk ,csípős paprikát és tejfölt adva mellé .

Trükkök, tippek, praktikák:


lapító- vágódeszka
pityóka – burgonya
murok –sárgarépa
zöldfuszulyka – zöldbab

Székely kukta rp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Apaci
Tarjaleves
Tarjaleves

A húst megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, beletesszük az Okosedénybe. A zöldségeket megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk, majd az edénybe tesszük.  Felöntjük annyi vízzel, am...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Minestrone HK konyhájából
Minestrone HK konyhájából

Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, beletesszük a répakarikákat és a babérleveleket. Megsózzuk és fedő alatt pároljuk 10 percig, majd hozzáadjuk a zellert,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás sajtkrémleves
Fokhagymás sajtkrémleves

Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, majd meleg erőlevessel felengedjük, óvatosan, hogy ne legyen csomós. Fűszerezzük zúzott fokhagymával, sóval, őrölt fehér borssal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marhahúsleves velőscsonttal
Marhahúsleves velőscsonttal

A megmosott húst és csontot egy 7-8 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 2,5 liter vízzel, lassan felforralom, a keletkezett habot szűrővel eltávolítom, ilyenkor már hozzáadom a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk