Családireceptkönyv.hu

Fokhagyma krémleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6-8 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
2 e.k. liszt
6 dl alaplé
2 dl tejszín

bors

Elkészítés:


A fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük fél liter alaplével. Fehér borssal és sóval ízesítjük.
Jól átforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt, végül keverőgéppel pépesítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos csirkeragu leves
Tárkonyos csirkeragu leves

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtkrémleves bögrésen (Rupáner)
Sajtkrémleves bögrésen (Rupáner)

A vajon üvegesre pároljuk a megtisztított felszeletelt hagymát és fokhagymát, majd rászórjuk a lisztet, és ha nagyjából átitatódott a vajjal, akkor elkeverjük, majd felöntjük az al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csontleves karajcsontból
Csontleves karajcsontból

A zöldségeket megtisztítjuk. A zellert, karalábét négybe, a sárgarépát, gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk. Elkészítés: A karajcsontot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt,...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A hagymát és a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, egy nagyobb edénybe dobjuk, majd egy kevés olajon pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen. Amikor a hagyma megpárolódott rád...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk