zsír
1 kis fej hagyma,
2,3 szem krumpli kockára vágva, 2,3 paradicsom, 1 paprika karikára vágva,
ha van friss petrezselyem,
2-2 répa és petrezselyem gyökér,
pirospaprika,
a nokedlihez liszt, tojás, víz, só
1 kanál zsíron 1 kis fej apróra vágott hagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a felvágott krumplit, répát, petrezselymet, paprikát, paradicsomot, majd teszünk rá 2 teáskanál pirospaprikát, felöntjük vízzel. Rászórjuk a petrezselyemzöldjét, egy kis sót. (Mami mindig rakott bele 2 tk. Vegetát is.) Ha megfőttek a zöldségek, szaggatunk bele nokedlit, ahogy azok megfőttek, kész is a leves.
Tejföllel tálaljuk.
A bacont vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, zsírjára sütjük. Ezután tesszük bele a karikákra vágott póréhagymát, azt kissé megfonny...
Elkészítési idő: 40 percA brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, majd felengedjük kb 1 liter vízzel. Hozzátesszük a vajat, a leveskockát, a rozmaringot, a sót és végül a...
Elkészítési idő: 20 perchagyma-pírítom+paprika+víz+zöldség+ízesítem-->ha minden puha bele a tészta:)
Elkészítési idő: 1 óra