1 nagyobb fej vöröshagyma
2 Karalábé
4
Egy hagymát apróra vágtam, kevés olajon megpároltam. Két karalábét felkockáztam, 4 kisebb sárgarépát és egy petrezselymet felkarikáztam. Rádobtam a hagymára, kb 10 percig még pároltam. Felengedtem vízzel, beledobtam 2 húsleves kockát. Amikor megfőtt a zöldség, tejfölt liszttel, és kevés levessel elkevertem. Bele a levesbe. 2 tojásból, lisztből, vajból és tejfölből galuskát csináltam. Tettem bele kevés szárított kaprot is.l Kanállal beleszaggattam a levesbe, és amikor a galuska is megfőtt, elzártam. Apróra vágott petrezselyemzöldet dobtam bele a végén.
A sárgaborsót beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a répát megpucoljuk. A sárgaborsót sós (kb. 2-3 l) vízben feltesszük főni. Egy kis idő után habosodik, ezt kanállal leszed...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sütőtököt 200+ fokon megsütjük, előtte felvágjuk, cukrozzuk-fahéjazzuk. Kb 1 óra alatt megsül.Ezután a hagymát, a gyömbért megpároljuk, sózzuk,borsozzuk és a lefejtett tökpürét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSpenót majorannával hozzávalók / 4 adag 500 g spenót (zsenge levél) elkészítés A spenótlevelet bő vízben alaposan megmossuk, majd kevés forrásban lévő vízben kb. 5 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magas falú lábasban forrósítsd fel a zsírt, pirítsd aranybarnára az apróra vágott hagymát, és a tűzről lehúzva keverd hozzá a fokhagymát is. A tűzhelyre visszatéve a lábast,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű