menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyakrémleves gazdagon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg burgonya
2 dl főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
csipet szerecsendió
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint ételízesítő
10 dkg sonka
10 dkg sajt
4 szelet (toast) kenyér
kb 1 ek olaj

Elkészítés:


A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal és fedő alatt puhára főzzük.

Ha megfőtt, hozzáadjak a főzőtejszínt és a szerecsendiót. Kicsit összefőzzük, majd botmixerrel krémesítjük.
Ha túl sűrű, lehet vízzel hígítani.

A felkockázott sonkát kevés vajon ropogósra pirítjuk. Tálalásnál, szórunk a levesbe sonkát, pirított kenyérkockákat és sajtot reszelünk rá.

Burgonyakrémleves gazdagon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökéletes sárgarépa krémleves recept gorgonzolával
Tökéletes sárgarépa krémleves recept gorgonzolával

1. A répákat és a burgonyát pucold meg és kockázd fel apróra. Az olajat forrósítsd fel a lábasban, majd 1-2 perc alatt pirítsd át rajta a burgonyát és a sárgarépát. 2. Add hozzá a...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dallos
Sóskaleves
Sóskaleves

1. Miután a friss sóskaleveleket alaposan leöblítettük hideg vízzel, beletesszük egy lábasba. Kevés vizet (kb.3 dl-t) öntün alá, csipet sót szórunk bele, 10. 12 csepp steviával éde...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtgombóc leves
Sajtgombóc leves

Az újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsóleves Gazdagon
Zöldborsóleves Gazdagon

Olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kicsontozott, lebőrözött, apróra vágott csirkedarabokat. --Átpirítjuk, meghintjük sóval, borssal. Kevés...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk