50 dkg burgonya
2 dl főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
csipet szerecsendió
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint ételízesítő
10 dkg sonka
10 dkg sajt
4 szelet (toast) kenyér
kb 1 ek olaj
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal és fedő alatt puhára főzzük.
Ha megfőtt, hozzáadjak a főzőtejszínt és a szerecsendiót. Kicsit összefőzzük, majd botmixerrel krémesítjük.
Ha túl sűrű, lehet vízzel hígítani.
A felkockázott sonkát kevés vajon ropogósra pirítjuk. Tálalásnál, szórunk a levesbe sonkát, pirított kenyérkockákat és sajtot reszelünk rá.
Hagymát megpirítom, rá kockában a krumplit és karikában a répát, puhára párol egy kis vízzel, vízzel felönt, fűszerez.
Elkészítési idő: 30 oercA pirospaprikákat 250 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a paprika héját lehúzzuk és magházát eltávolítjuk. Forró olajban a hagymákat, gyömbért és fűszermagok...
Elkészítési idő:1. A húst apró kockákra vágjuk, a hagymákat felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk, megpároljuk rajta a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a póréhagymát is. Átforgatjuk, végül hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra◾️Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát és alacsony lángon 10 percig dinszteljük. ◾️Közben a gombát 3-4 mm...
Elkészítési idő: 60 perc