menu

Családireceptkönyv.hu

Tom Kha, Thai leves egyszerűen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leves:
400 ml kókusztej
400-600 ml csirkehús leves (kockából?)
1 teáskanál barna nádcukor
2 db (40 g) thai citromnád (van aki citromfűnek hívja, pedig az egészen más)
1 lilahagyma
2 fehérrépa, hámozva, Julienne-re vágva
2 db chili paprika, ha túl erős, ereket, magokat ki!
1 lapos evőkanál őrölt gyömbér
3 db kaffir lime levél, ha nincs akkor friss citromfa levél is megteszi
Darabos hozzávalók:
500-600 g kicsontozott csirkecomb, vagy az unalmasabb csirkemell
100 g gomba, pl. barna champignon
3 evőkanál halszósz
½ konzerv bébi kukorica (vagy kukoricaszemek)
1 evőkanál citromlé
1 kis marék petrezselyem zöldje (vagy koriander)
100 g félbevágott koktélparadicsom

Elkészítés:


Keverd össze a kókusztejet, a csirkehús levest, a sót, a cukrot, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a citromnádat, a kaffir lime leveleket, a chili szószt és főzd fel lassú tűzön, és hagyd fortyogni legalább 15 percig.
Szűrd le az egészet, nem kellenek a darabos hozzávalók. Ha keményen préseled ki a darabos hozzávalókat a szűrőn át, talán több ízt tudsz átvinni a levesedbe.
A leszűrt léhez add hozzá a darabos hozzávalókat, a csirkedarabokat, a gombát, a bébi kukoricát (ha van, ha nincs akkor konzerv kukoricát). Öntsd hozzá a halszószt, a reszelt citromhéjat, és főzd lassú tűzön, amíg a csirkehús megfő.
Add hozzá a petrezselyemzöldjét (koriander zöldje kellene igazából, ha van) a félbevágott koktélparadicsomokat, és a citromlevet. Kóstold, és egyensúlyozd ki saját ízlésednek megfelelően az édes-savanyú-sós ízt, ízlelőbimbóid szerint.
Tálald forrón, de ha marad kicsi másnapra, meg fogsz lepődni mennyire finomak az összeérett ízek akkorra.

Tom Kha, Thai leves egyszerűen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkeraguleves
Csirkeraguleves

Májnokedli: 1db csirkemáj, 1 tojás, 3 ek. tápiókaliszt, 2 ek. szezámliszt, só, bors, petrus. Külön vízben főztem ki (a levesbe nem mertem, hátha szétmállik, de nem...) kanállal sz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Korhelyleves
Korhelyleves

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, a zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spárgakrémleves
Spárgakrémleves

A spárga fás részét törjük le, majd vágjuk le a rügyet, és a szárrészt vágjuk fel kisebb darabokra. A krumplit és az újhagymát vágjuk fel apróra. A vajat és az olívaolajat hevít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej
Madártej

1.A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral keverd habosra, majd folytonos kevergetés mellett öntsd a forró tejbe. 2.A fehérjéket verd kemény habbá és mikor forr a vaníliás...

Elkészítési idő: 50-60m
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk