csirkemell filé
3 ek
olaj
1
hagyma
2
sárgarépa
1⁄2
karalábé
3
zellerszár (vagy kisebb zeller)
1 ek
tárkony (szárított)
1 ek
petrezselyemzöld (szárított)
3
leveskocka (vagy alaplé)
300 g
zöldborsó
300 ml
tejszín
A csirkemell filét kisebb kockákra vágjuk és egy nagy lábasban forró olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kockákra felvágott vöröshagymát, sárgarépát, a negyedekre felvágott karalábét és az összekötözött zellerszárat. Meghintjük a tárkonnyal és a petrezselyemzölddel, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és belemorzsoljuk a leveskockákat. Fedő alatt alacsony lángon addig főzzük míg minden zöldség megfő. (Most kivesszük a levesből a zellerszárat és aki akarja a megfőtt karalábét is.) Ezután a levesbe rakjuk a cukorborsót és még további 5 percet forraljuk alacsony lángon. Végül hozzáadjuk a tejszínt, kevés tárkonyt morzsolunk rá és felforraljuk. Forrón tálaljuk.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd a zsíron elkezdjük dinsztelni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd addig pároljuk,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA csirke darabokat felteszem főni és puhára főzöm. A húst kiszedem leszedem a csontról és félreteszem. Beleteszem a levesbe az apróra vágott fokhagymát, , leveskockát, rizst, bab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolozsvári szalonnát, a Nyúlját és a lapockát a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom. Két csapott evőkanál őrölt piros paprikával meghintem. 1 evőkanál csípős...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA szárított gombát 1 dl forró vízbe áztatjuk, és félrerakjuk. Egy kis fazékban felrakunk 1 liter vizet forrni, kissé megsózzuk. A darált húst megsózzuk, adunk hozzá 2 ek v...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz