0,5 kg sütőtök
1 db közepes burgonya (ezzel lehet sűríteni)
1 fej közepes vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
1 l alaplé
1 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
A tököt, krumplit, hagymát és fokhagymát is meghámozzuk és kockákra vágjuk (minél kisebbre, annál hamarabb fő meg).
Egy fazékba beletesszük a felaprított zöldségeket, felöntjük annyi húsalaplével, hogy ellepje, és puhára főzzük.
Ha puhára főttek a zöldségek félrehúzzuk és botmixerrel óvatosan összeturmixoljuk. Ízlést szerint ízesítjük még szerecsendióval, sóval, borssal, felforraljuk, majd levéve a tűzről hozzákeverjük a tejszínt és már kész is.
Tálalhatjuk pirított tökmaggal, tökmagolajjal, reszelt sajttal vagy pirított baconnel, pirítóssal, esetleg tejszínnel megcsurgatva.
Hevíts szezámolajat egy mély serpenyőben, add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd öntsd bele a csirkehúslevest, forrald fel. Add hozzá a sót, cukrot, szójaszószt, a mungbab csí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, felezzük és szeletekre vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a hagymákat, közepes lángon megfonny...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűOlajat melegíteni, benne kicsit megpirítani a kockára vágott húst, a szétszedett brokkolit. Pár perc múlva rá a liszt, és annyi víz, hogy ellepje. Fűszerezzük. Ha minden megpuhult...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és fokhagymát. 2. A felkockázott húst tegyük a hagymára, és fehéredésik pároljuk. 3. Először jöhet a paprika, pár percig hagyom párolodni,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű