menu

Családireceptkönyv.hu

Sütőtökkrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg sütőtök
1 db közepes burgonya (ezzel lehet sűríteni)
1 fej közepes vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
1 l alaplé
1 gerezd fokhagyma

bors
szerecsendió

Elkészítés:


A tököt, krumplit, hagymát és fokhagymát is meghámozzuk és kockákra vágjuk (minél kisebbre, annál hamarabb fő meg).
Egy fazékba beletesszük a felaprított zöldségeket, felöntjük annyi húsalaplével, hogy ellepje, és puhára főzzük.
Ha puhára főttek a zöldségek félrehúzzuk és botmixerrel óvatosan összeturmixoljuk. Ízlést szerint ízesítjük még szerecsendióval, sóval, borssal, felforraljuk, majd levéve a tűzről hozzákeverjük a tejszínt és már kész is.
Tálalhatjuk pirított tökmaggal, tökmagolajjal, reszelt sajttal vagy pirított baconnel, pirítóssal, esetleg tejszínnel megcsurgatva.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Pacal leves
Pacal leves

Elkészítés: Vékony csíkokra vágom a pacalt, és felteszem főni. Amikor megfőtt, leszűröm és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem nagylyukú reszelőn. Megpárolom kevé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kéksajtos fokhagymakrémleves
Kéksajtos fokhagymakrémleves

A zúzott fokhagymát a kókuszzsíron megpirítjuk, rászórjuk a lisztet, és átforgatjuk. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az alaplevet és a tejszínt. Ízesítjük, majd az apró dara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Gölödin leves
Gölödin leves

1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és 1,2 liter sós vízben puhára főzzük. 2. A megtisztított, felaprított hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, a szétnyomott fokhag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Márton napi libaleves
Márton napi libaleves

A megtisztított libaaprólékot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habját. Ezt követően fűszerezzük a hagymával, a fokhagymával, a szemes borssal és a sóval. Las...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk