1 db brokkoli (nagyobb)
2 db leveskocka (húsleves)
50 g vaj
1.5 dl főzőtejszín/2dl tejföl
2 szál rozmaring (friss levél)
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint (őrölt )
A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, majd felengedjük kb 1 liter vízzel. Hozzátesszük a vajat, a leveskockát, a rozmaringot, a sót és végül a borsot. Feltesszük főni.
Időnként ránézünk, és ha már a fakanállal szét tudjuk nyomni a brokkolit, akkor levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
Ha langyosra hűlt, összeturmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre és tejszínnel dúsítjuk.
Az olajat egy kis fazékban felhevítjük, rádobjuk a zúzott fokhagymát, megpirítjuk. Sózzuk, bazsalikomozzuk, ráöntjük a feldarabolt paradicsomot. Botmixerrel egyneművé...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a zöldségeket, és ízlés szerint vágd nagyobb darabokra. A nyakat alaposan mosd át, és hideg vízben tedd fel főni. Ha felforr, habozd le. Rakd bele a paprikát, a hagym...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA sütőtököt félbevágjuk, és úgy ahogy van, a sütőbe tesszük, puhára sütjük (nem kell bíbelődni a hámozással). A vajon karamellizáljuk a mézet, a hagymát tisztítjuk, apró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMargarinon, fedő alatt megpároljuk a felszeletelt cukkínit, és amikor majdnem puha levesszük a fedőt és elpárologtatjuk a folyadékot. Megszórjuk liszttel, kicsit összepirítjuk és f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű