menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ek sertészsír vagy olaj
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
1 teáskanál köménymag
4 db burgonya
1 közepes db kelkáposzta
10 dkg frankfurti virsli (2 pár)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
175 g tejföl
1 púpozott ek finomliszt
2 l víz

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk.
A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a paprika, szintén egy keverésig, majd a kömény, utána pedig a krumpli. 1 percig kevergetjük, majd felöntjük 2 liter vízzel.
Belereszeljük a fokhagymát, és fedő alatt 5 percig főzzük.
Utána hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt főzzük fél órán át.
Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és még 5 percig főzzük.
Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből, és azzal is kikeverjük. Visszacsurgatjuk a levesbe, jól elkeverjük, és még 2 percig főzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet Laktózmentesen és Glutén mentesen is késziteni. Az alfa-mix lisztkeveréket ajánlom!

A vékony karikákra vágott virslit lehet egy kevés zsiradékban megsütni. Finomabb izt ad neki.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar pandúrleves
pandúrleves

A hozzávalókat megtisztítjuk és felszeleteljük. Az apróra vágott hagymát forró olajon a szalonnával megpirítjuk, majd hozzátesszük a fokhagymát is. Ha a szalonna már üveges és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vichyssoise (pórés burgonyakrémleves)
Vichyssoise (pórés burgonyakrémleves)

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A póréhagymát apróra vágjuk, a vajon pirítani kezdjük, amikor kezd karamellizálódni, felöntjük az alaplével (vagy vízzel), sózzuk. Hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Ököruszály leves
Ököruszály leves

Elkészítés: A marhafarok kétharmadát a sárgarépával és a fehérrépával egy tepsibe tettem, meglocsoltam kevés olajjal, átforgattam benne a húsokat és a zöldségeket is, majd megsózt...

Elkészítési idő: 11 őraa
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

• 60 dkg pulykamell kockára, 1 fej vöröshagyma kockára, zöldséget pucolni, kockára vágni, • margarint olvasztani, párolni a vöröshagymát, bele a zöldséget, húst, só bors, 2 csipet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk