1 liter átszűrt szárnyas húsleves, 2 dl tejszín, 6 dkg finomra darált dió, 3 dkg durvára vágott pirított dió, 1 tk. étkezési keményítő, 1 kis csomag petrezselyem, 1 mokkáskanál currypor, 1 kevés őrölt fehér vagy rózsabors, 1 db zsemle, 3 dkg vaj, só
A tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük. A húslevesbe belerakjuk a darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és a forrásban lévő levesbe öntjük a tejszínes keményítőt és beleszórjuk a petrezselyem felét. Tálaláskor beletesszük a vajban pirított apróra kockára vágott zsemlekockát , a durva pirított dióval és a maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk és minden zsiradékot eltávolítunk róla. A hagymát apróra vágjuk és evőkanálnyi zsíron megdinszteljük. Beletesszük a húskockákat és fehéredésig pirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábét és a hagymát felkockázom, majd kevés olajon megpárolom. Ezután 2 dl vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és adok hozzá egy zöldségleveskockát. Az egészet elkezdem puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű