1 liter átszűrt szárnyas húsleves, 2 dl tejszín, 6 dkg finomra darált dió, 3 dkg durvára vágott pirított dió, 1 tk. étkezési keményítő, 1 kis csomag petrezselyem, 1 mokkáskanál currypor, 1 kevés őrölt fehér vagy rózsabors, 1 db zsemle, 3 dkg vaj, só
A tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük. A húslevesbe belerakjuk a darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és a forrásban lévő levesbe öntjük a tejszínes keményítőt és beleszórjuk a petrezselyem felét. Tálaláskor beletesszük a vajban pirított apróra kockára vágott zsemlekockát , a durva pirított dióval és a maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A babot néhány órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a fele zöldséglevesben, lefedve közepes lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük. (Áztatás nélkül is készíthetjük, de akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, petrezselymet, fokhagymát apróra, a céklát, édesburgonyát (héj nélkül), sárgarépát, sütőtököt, gombát 1,5 cm-esre daraboljuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, felaprítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJó halászlét csak nagy halból lehet főzni. A zöldpaprika és paradicsom szezonális jellege, romlandósága miatt nem alkotórésze a halászlének (a halászok tarisznyájában ez nem volt,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA vöröshagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, kicsit lepirítjuk. Beletesszük a kisebb hasábokra vágott karalábét,...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: Könnyű