1 liter átszűrt szárnyas húsleves, 2 dl tejszín, 6 dkg finomra darált dió, 3 dkg durvára vágott pirított dió, 1 tk. étkezési keményítő, 1 kis csomag petrezselyem, 1 mokkáskanál currypor, 1 kevés őrölt fehér vagy rózsabors, 1 db zsemle, 3 dkg vaj, só
A tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük. A húslevesbe belerakjuk a darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és a forrásban lévő levesbe öntjük a tejszínes keményítőt és beleszórjuk a petrezselyem felét. Tálaláskor beletesszük a vajban pirított apróra kockára vágott zsemlekockát , a durva pirított dióval és a maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Vájd ki a tök belsejét és vágd fel kis darabkákra. Forró olajon párolj hagymát, majd add hozzá a szétzúzott fokhagymát, a fűszereket, majd a tököt. Kicsit pirítsd át az egészet, m...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesA zöldségeket megtisztítjuk, a pórét, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a burgonyát és a zellert apró kockákra vágjuk. A kelbimbók szárfelőli végét keresztirány...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát, a gyökeret és a zellert megtisztítjuk, felkarikázzuk vagy daraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, egészben hagyjuk. A zöldségeket kevés olajon megdinszteljük, fele...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat hevítünk, belezúzzuk a fokhagymát, belereszeljük a gyömbért és adunk hozzá egy kevés szárított chili paprikát. Kicsit lepirítjuk, aztán jöhet a fagyasztott zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű