1 egész tyúk
100 g kelkáposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
10-15 szem bors
2 gerezd fokhagyma
só
400 g vegyes leveszöldség
100 g gomba
100 g karfiol/spárga
100 g zöldborsó (mélyhűtött)
50 g cérnametélt
néhány szál petrezselyem.
A tyúkhúst hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a hagymát egészben, teatojásba zárva a borsot, a fokhagymát, és kissé megsózzuk. Fedő alatt, éppen csak gyöngyöztetve 1 órán át főzzük. Beletesszük a megtisztított, nagyobb hasábokra vágott leveszöldséget, és további 1 órán át főzzük. A zöldborsót, a megtisztított, felaprózott gombát és karfiolt/spárgát egy lábasban, 2 merőkanál húslevessel, fedő alatt puhára pároljuk, melegen tartjuk. Külön edényben, egy kevés húslevesben kifőzzük a cérnametéltet. A főtt tyúkhúst kiemeljük a levesből, kisebb darabokra bontjuk, előmelegített tálba tesszük. A zöldséget vékony csíkokra vágjuk, a párolt zöldségekkel és a tésztával együtt a húshoz adjuk. A forró leves tetejéről leszedjük a zsírt, a hús tetejére, a tálba szűrjük, meghintjük vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.
Az olajon megpiritjuk a hagymát ,nem túl pirosra ! hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet kicsit dinszteljük , sózzuk, borsozzuk , majd hozzáadjuk a zöldségeket , az ételizesítőt...
Elkészítési idő: kb 1 óra• Csirkelevest főzni, • Bacon szalonnát hosszú csíkokra vágni, megsütni, kivenni a zsírból, • Vöröshagymát felvágni hosszúra, szalonna zsírjában megpárolni, liszttel megszórni...
Elkészítési idő:A hagymát felkockázzuk. A húst megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A leveszöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk a zöldégeket, a gombát pedig nagyobb sze...
Elkészítési idő: 40 perc