menu

Családireceptkönyv.hu

SütőtökKrémleves Sült Répával


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 darab tök (kb 1 kg)
2 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
1 fej hagyma
Fél teáskanál kakukkfű, és tárkony
20 gramm vaj
250 ml tejszin
1-1,5 liter viz
1-2 alaplé kocka, bouillion tetszőlegesen
Olivaolaj
Fehér bors izlés szerint
2 cm es gyömbér
1 csapott teáskanál kurkuma (elhagyható)

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt kb 180-200 fokra, majd a tököt vágd fel magozd ki, és vágd nagyobb darabokra/cikkekre.
A réppákat hámozd meg majd vágd őket félbe, rakd egy sütőpapírral bérelt tepsibe majd olivaolajjal locsold meg és kézzel forgasd össze oket alaposan, a répát és a tököt is.
Told be a sütőbe, sütőtől függően kb 45-70 percre szépen süsd meg őket, ha a répa előbb elkészül vedd ki őket.

Amig sülnek a zöldségek, egy fej hagymát vágj fel nagyobb kockákra.
Amikor elkeszült a tök, vedd ki és hagyd egy kicsit hülni, eközben a hagymát egy pici olajon párold üvegesre, ha ez megvan vedd le alatta a lángot, és tedd hozzá a répákat, gyömbért, és a tököt is.

Héjából egy kanál segitségével könnyen kitudod szedni, nálam egy pici hája is kerül bele (nem rontja el)
Ha ez meg van öntsd fel a Vizzel (alaplével) , ízesitsd tárkonnyal, kakukkfűvel, soval (vegetával), és fehér borssal, és kurkumával-
Hagy hogy minden megpuhuljon egy kicsit, majd, vedd le a tüzről és turmixold össze alaposan,
Turmixolás közben dobd hozzá a vajat, és öntsd fel a tejszinnel, ahogy te szereted, illetve vizzel hogyha nagyon sűrű, illetve kostold meg.

Tálald egy kis tökmagolajjal.
Fogyaszd egészséggel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp 1: Kurkuma elhagyaható, de nagyon szép színt és kellemes aromát ad a levesnek, nem mellesleg rendkívül jo hatása van a szervezetre!

Tipp 2: Én nem sürítem a krémleveseket a hosszú ideig való főzés kevés vizzel adja a sűrű alapot, amit a hosszú krémesre turmixolás folyamán hozzáadott vaj és tejszin, is sűrűvé varázsol, így csak higítani szoktam turmixolás közbe után egy kis vízzel.

Tipp 3: Ne fűszerezd agyon, hogy a tök és a zöldségek kellemes édes íze a sütés miatt érezhető legyen,
Feltétlen kostóld meg turmixolás után mert megváltozik az íze esetenként egy kis sót (vegetát elbir).

SütőtökKrémleves Sült Répával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lin
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A frankfurti leves kezdéseként a virslit karikára vágjuk és 2 evőkanál olajon gyorsan átpirítjuk egy lábasban, majd félretesszük. A lábasban újabb 3 evőkanálnyi olajon üvegesre pár...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Currys-sárgarépás babkrémleves
Currys-sárgarépás babkrémleves

A répákat hámozzuk, felkarikázzuk, az egyik répa felét lereszeljük, a babkonzervekről a levet leöblítjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. A karikára vá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenót krémleves lepénykével
Spenót krémleves lepénykével

A lepénykéhez a tojásokat szétválasztjuk, a vajat habosra felverjük, majd a tojássárgával összekeverjük. Hozzádjuk a lisztet, zsemlemorzsát, cottage cheese-t és a friss fűszert....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia hagymaleves Erika módra
Francia hagymaleves Erika módra

A vöröshagymát, és a fokhagymát puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral, kakukkfűvel, vegetával ízesítjük, majd felengedjük 1 l húslevessel felforraljuk.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk