1 darab tök (kb 1 kg)
2 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
1 fej hagyma
Fél teáskanál kakukkfű, és tárkony
20 gramm vaj
250 ml tejszin
1-1,5 liter viz
1-2 alaplé kocka, bouillion tetszőlegesen
Olivaolaj
Fehér bors izlés szerint
2 cm es gyömbér
1 csapott teáskanál kurkuma (elhagyható)
Melegítsd elő a sütőt kb 180-200 fokra, majd a tököt vágd fel magozd ki, és vágd nagyobb darabokra/cikkekre.
A réppákat hámozd meg majd vágd őket félbe, rakd egy sütőpapírral bérelt tepsibe majd olivaolajjal locsold meg és kézzel forgasd össze oket alaposan, a répát és a tököt is.
Told be a sütőbe, sütőtől függően kb 45-70 percre szépen süsd meg őket, ha a répa előbb elkészül vedd ki őket.
Amig sülnek a zöldségek, egy fej hagymát vágj fel nagyobb kockákra.
Amikor elkeszült a tök, vedd ki és hagyd egy kicsit hülni, eközben a hagymát egy pici olajon párold üvegesre, ha ez megvan vedd le alatta a lángot, és tedd hozzá a répákat, gyömbért, és a tököt is.
Héjából egy kanál segitségével könnyen kitudod szedni, nálam egy pici hája is kerül bele (nem rontja el)
Ha ez meg van öntsd fel a Vizzel (alaplével) , ízesitsd tárkonnyal, kakukkfűvel, soval (vegetával), és fehér borssal, és kurkumával-
Hagy hogy minden megpuhuljon egy kicsit, majd, vedd le a tüzről és turmixold össze alaposan,
Turmixolás közben dobd hozzá a vajat, és öntsd fel a tejszinnel, ahogy te szereted, illetve vizzel hogyha nagyon sűrű, illetve kostold meg.
Tálald egy kis tökmagolajjal.
Fogyaszd egészséggel.
Tipp 1: Kurkuma elhagyaható, de nagyon szép színt és kellemes aromát ad a levesnek, nem mellesleg rendkívül jo hatása van a szervezetre!
Tipp 2: Én nem sürítem a krémleveseket a hosszú ideig való főzés kevés vizzel adja a sűrű alapot, amit a hosszú krémesre turmixolás folyamán hozzáadott vaj és tejszin, is sűrűvé varázsol, így csak higítani szoktam turmixolás közbe után egy kis vízzel.
Tipp 3: Ne fűszerezd agyon, hogy a tök és a zöldségek kellemes édes íze a sütés miatt érezhető legyen,
Feltétlen kostóld meg turmixolás után mert megváltozik az íze esetenként egy kis sót (vegetát elbir).
Egy nagy fazekat félig megrakunk megtisztított és durva darabokra vágott zöldségekkel (a paradicsomot és fokhagymát egészben hagyjuk). (Mennyiségeket szándékosan nem tüntet...
Elkészítési idő: 135 perc Nehézség: KönnyűAz apró kockára vágott szalonnát zsírjában kisütjük.A megpirult szalonnát kiszedjük és tálaláskor rakjuk a tányérba. A lebbencs tésztát a zsíron megpirítjuk , hozzáadjuk az apróra...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű• A leves hozzávalóit egy lábasban a fenti sorrendben mérsékelt tűzön összemelegítjük: először a zsiradékon pirítsd át a csirkét, majd add hozzá a többi alapanyagot is. • Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízbe tesszük, puhulásig főzzük. Közben elkészítjük a galuskát. A hozzávalókat összekeverjük,szép simára dolgozzuk. Amikor a zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű