Családireceptkönyv.hu

SütőtökKrémleves Sült Répával


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 darab tök (kb 1 kg)
2 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
1 fej hagyma
Fél teáskanál kakukkfű, és tárkony
20 gramm vaj
250 ml tejszin
1-1,5 liter viz
1-2 alaplé kocka, bouillion tetszőlegesen
Olivaolaj
Fehér bors izlés szerint
2 cm es gyömbér
1 csapott teáskanál kurkuma (elhagyható)

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt kb 180-200 fokra, majd a tököt vágd fel magozd ki, és vágd nagyobb darabokra/cikkekre.
A réppákat hámozd meg majd vágd őket félbe, rakd egy sütőpapírral bérelt tepsibe majd olivaolajjal locsold meg és kézzel forgasd össze oket alaposan, a répát és a tököt is.
Told be a sütőbe, sütőtől függően kb 45-70 percre szépen süsd meg őket, ha a répa előbb elkészül vedd ki őket.

Amig sülnek a zöldségek, egy fej hagymát vágj fel nagyobb kockákra.
Amikor elkeszült a tök, vedd ki és hagyd egy kicsit hülni, eközben a hagymát egy pici olajon párold üvegesre, ha ez megvan vedd le alatta a lángot, és tedd hozzá a répákat, gyömbért, és a tököt is.

Héjából egy kanál segitségével könnyen kitudod szedni, nálam egy pici hája is kerül bele (nem rontja el)
Ha ez meg van öntsd fel a Vizzel (alaplével) , ízesitsd tárkonnyal, kakukkfűvel, soval (vegetával), és fehér borssal, és kurkumával-
Hagy hogy minden megpuhuljon egy kicsit, majd, vedd le a tüzről és turmixold össze alaposan,
Turmixolás közben dobd hozzá a vajat, és öntsd fel a tejszinnel, ahogy te szereted, illetve vizzel hogyha nagyon sűrű, illetve kostold meg.

Tálald egy kis tökmagolajjal.
Fogyaszd egészséggel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp 1: Kurkuma elhagyaható, de nagyon szép színt és kellemes aromát ad a levesnek, nem mellesleg rendkívül jo hatása van a szervezetre!

Tipp 2: Én nem sürítem a krémleveseket a hosszú ideig való főzés kevés vizzel adja a sűrű alapot, amit a hosszú krémesre turmixolás folyamán hozzáadott vaj és tejszin, is sűrűvé varázsol, így csak higítani szoktam turmixolás közbe után egy kis vízzel.

Tipp 3: Ne fűszerezd agyon, hogy a tök és a zöldségek kellemes édes íze a sütés miatt érezhető legyen,
Feltétlen kostóld meg turmixolás után mert megváltozik az íze esetenként egy kis sót (vegetát elbir).

SütőtökKrémleves Sült Répával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marhahúsleves velőscsonttal
Marhahúsleves velőscsonttal

A megmosott húst és csontot egy 7-8 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 2,5 liter vízzel, lassan felforralom, a keletkezett habot szűrővel eltávolítom, ilyenkor már hozzáadom a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Saláta leves
Saláta leves

A salátákat alaposan megmossuk, és összetépjük kisebb darabokra. Az étolajat a leveses fazékban felforrósítjuk, és megpirítunk benne két evőkanál lisztet. A fokhagymát megtisztítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Halászlé
Halászlé

Alaplé készítése: A hagymát kockára vágjuk (nem fontos egyenlő méretre), 1 ek zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, belerakjuk az alaplének való halat...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cukkinikrémleves
Cukkinikrémleves

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A cukkininek a végeit levágjuk, a burgonyát megtisztítjuk. Mindkettőt megmossuk, majd kockákra vágjuk. A forró olajban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk