menu

Családireceptkönyv.hu

Lebbencsleves filléres finomság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

15 dkg lebbencstészta,
5 dkg füstölt szalonna,
40 dkg burgonya,
kis fej hagyma,
pirospaprika,
zöldpetrezselyem.

Elkészítés:


A szalonnát apró kockára vágva kisütjük. Utána a zsírt leszűrjük, benne zsemleszínűre pirítjuk az összetördelt lebbencstésztát és az apróra vágott hagymát, majd rászórjuk – tűzről levéve – a pirospaprikát. Felengedjük meleg vízzel, sóval ízesítjük és nagyon lassú tűznél a burgonyával együtt megfőzzük. Zöldpetrezselymet, nyáron egy paradicsomot teszünk bele. Amikor a leves kész, tálalás előtt beletesszük a megpirított szalonnakockákat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Könnyen elkészíthető finomság, ennél olcsóbb és finomabb leves nincs is!

Lebbencsleves filléres finomság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bableves csipetkével, kolbásszal
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Fülöp Zoltnné Kedvelnék Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Bableves csipetkével, kolbásszal

A babot előző este beáztatjuk. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, s apró kockára vágjuk. A babot tiszta hideg vízben feltesszük főni és hozzáadjuk a babèrlevelet, hagymát, fokhagym...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Koraőszi gombaleves
Koraőszi gombaleves

A krumplit héjában megfőzzük sós vízben, lehúzzuk a héját, krumplinyomóval áttörjük, hagyjuk kihűlni. A hagymát felaprítjuk. Egy nagyobb fazékban kevés olajat hevítünk, rádobjuk,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Toscana leves
Toscana leves

A szeletelt, füstölt szalonnát apró csíkokra vágom, olívaolajon pirosra sütöm, majd a csirkecombokat átforgatom rajta, amíg kifehérednek. Vízzel felöntöm, és kb. 1 órát főzöm....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pórés kukoricaleves
Pórés kukoricaleves

A tisztított kukoricát kevés vízben kb. 20 perc alatt megpároljuk. Közben a tisztított pórét apróra vágjuk. Keveset félretehetünk belőle a díszítéshez. A megpuhult, kissé lehűtött...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk