25 dkg tarkabab, 25 dkg sertésbőrke, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt,
1 fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, 1 babérlevél, 2-3 evőkanál tejföl,
1 evőkanál ecet, késhegynyi cukor, só.
A megválogatott és megmosott babot főzés előtti este beáztatjuk. A bőrkét meleg vízben jól megmossuk, megkaparjuk és feltesszük főni. Ha sózott a bőrke, akkor csak a végén, ízlés szerint sózzuk a levest. Ha a bőrke felforrt, hozzá tesszük a babot, a babérlevelet és puhára főzzük. A lisztből és a zsírból rántást készítünk, a félig kész rántásba tesszük a cukrot, az apróra vágott vöröshagymát, kissé megpirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, valamint a pirospaprikát, és elkeverjük. A tejfölt belekeverjük a rántásba, hideg vízzel felengedjük, simára keverjük, és a bablevesbe szűrjük, ecettel ízesítjük.
Egy közepes fej hagymát vágj apróra, és kevés olajon kezdd pirítani. Add hozzá az előre felkockázott csirkemellet, és fehéredésig párold. Közben többször kevergesd meg. Engedd fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűhttp://ketkes.com/bugaci-husgombocleves-nincs-is-hetvege-nelkule-csodalatos-finomsag/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat pucold meg és vékonyan csíkozd fel. A fokhagymát is vágd apró kockákra. A felmelegített olívaolajon pirítsd meg a hagymákat. Ha már szép arany sárga, öntsd fel a víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű