Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

BÖRKÉS BABLEVES


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg tarkabab, 25 dkg sertésbőrke, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt,
1 fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, 1 babérlevél, 2-3 evőkanál tejföl,
1 evőkanál ecet, késhegynyi cukor, só.

Elkészítés:


A megválogatott és megmosott babot főzés előtti este beáztatjuk. A bőrkét meleg vízben jól megmossuk, megkaparjuk és feltesszük főni. Ha sózott a bőrke, akkor csak a végén, ízlés szerint sózzuk a levest. Ha a bőrke felforrt, hozzá tesszük a babot, a babérlevelet és puhára főzzük. A lisztből és a zsírból rántást készítünk, a félig kész rántásba tesszük a cukrot, az apróra vágott vöröshagymát, kissé megpirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, valamint a pirospaprikát, és elkeverjük. A tejfölt belekeverjük a rántásba, hideg vízzel felengedjük, simára keverjük, és a bablevesbe szűrjük, ecettel ízesítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dorottya
Aszaltszilva krémleves
Aszaltszilva krémleves

1. Az aszalt szilvát langyos vízben többször átmossuk, utána feltesszük főni 1 liter vízben. 2. Hozzáadjuk a bort, cukrot, fahéjat és puhára főzzük. Összeturmixoljuk. 3. Tejszínt...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Kolbászos krumplileves
Kolbászos krumplileves

1. A karikára vágott kolbászt egy nagyobb fazékba tesszük, közepes lángon kiolvasztjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon félig kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonnát (mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Csángó rókagombaleves
Csángó rókagombaleves

A rókagombát, a hagymát, a répát és a krumplit megtisztítjuk, 2-2,5 centis kockákra (darabokra) vágjuk. Egy fazékba öntjük az olajat, az összes előkészített zöldséget és gombát rá...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: keria
Becsinált leves
Becsinált leves

A hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy kevés pirospaprikát. Vigyázzunk, nehogy megégjen a paprika majd beletesszük a húsokat, átfor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk