25 dkg tarkabab, 25 dkg sertésbőrke, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt,
1 fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, 1 babérlevél, 2-3 evőkanál tejföl,
1 evőkanál ecet, késhegynyi cukor, só.
A megválogatott és megmosott babot főzés előtti este beáztatjuk. A bőrkét meleg vízben jól megmossuk, megkaparjuk és feltesszük főni. Ha sózott a bőrke, akkor csak a végén, ízlés szerint sózzuk a levest. Ha a bőrke felforrt, hozzá tesszük a babot, a babérlevelet és puhára főzzük. A lisztből és a zsírból rántást készítünk, a félig kész rántásba tesszük a cukrot, az apróra vágott vöröshagymát, kissé megpirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, valamint a pirospaprikát, és elkeverjük. A tejfölt belekeverjük a rántásba, hideg vízzel felengedjük, simára keverjük, és a bablevesbe szűrjük, ecettel ízesítjük.
◾️A virslit karikára vágjuk, és pici olajon megpirítjuk majd félretesszük. ◾️A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és picit pirítjuk még. ◾️A kelkáposzt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA lazac bőrét lenyúzzuk, alaposan megtisztítjuk és 1-2 cm-es kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és szintén kockákra szeleteljük. A vöröshagymát apróra, a póréhagymát vékony...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA spárgák végeit levágjuk, majd feldaraboljuk, sós, cukros vízben előfőzzük. A sajtot lereszeljük. A fokhagymákat aprítjuk. Egy lábasban kevés olajon megolvasztjuk a vajat, benne...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz édesköményt, a sárgarépát, a pórét megtisztíttjuk, vékony hasábokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felhevített olajon a fokhagymát a zöldsegekkel rövid id...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű