2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
zsír
tejföl
3 e.k. liszt
fűszerpaprika
ételízesítő
majoranna
A félkarikára szeletelt vöröshagymát egy kevés zsíron megfonnyasztjuk, rászórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk.
Beleszórjuk a felaprított fokhagymát, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük, majd felöntjük kb 1/2 liter vízzel.
Ételízesítővel és majorannával ízesítjük é jól kiforraljuk.
Pirított zsemlekockával és tejföllel táljuk.
A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát 4-be vágjuk a fokhagymát gerezdekbe hagyjuk. A vajat felmelegítjük, a hagymákat megpirítjuk, de ne legyen barna. Közben az erőleves kock...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rárakjuk a fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, a hagymákat megdinszteljük rajta, meghintjük liszttel, majd felengedjük a levessel és a tejjel. Sóva...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Kockára vágunk 10 dkg füstölt szalonnát (nem a húsos, hanem a zsírosabb fajtából), és lassú tűzön kiolvasztjuk. 2. A szalonnapörcöket kiszedjük, és a kiolvadt zsírban megpir...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz