2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
zsír
tejföl
3 e.k. liszt
fűszerpaprika
ételízesítő
majoranna
A félkarikára szeletelt vöröshagymát egy kevés zsíron megfonnyasztjuk, rászórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk.
Beleszórjuk a felaprított fokhagymát, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük, majd felöntjük kb 1/2 liter vízzel.
Ételízesítővel és majorannával ízesítjük é jól kiforraljuk.
Pirított zsemlekockával és tejföllel táljuk.
A tejet, a főzőtejszínt és a vizet feltesszük főni, beleszórjuk az ételízesítőt. A megtisztított fokhagymát összezúzzuk, és beletesszük a levesbe, majd mehet bele a bors, a szerec...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy fazékban lepirítjuk a szalonnát, a kolbászt és a hagymakarikát, majd hozzátesszük a felkockázott krumplit is. Néhány percig tovább pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, átkeve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat felaprítjuk, a laskagombát papírtörlővel letörölgetjük (ha kell, megmossuk és szárazra töröljük) és a keményebb részektől megszabadítjuk. A megtisztított gombát vékony...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA póréhagymát pucold meg, és vágd karikákra. Kevés zöld részt is tehetsz hozzá. Egy lábosban hevíts kevés vajat. Dobd rá a pórét, és kevergetve fonnyaszd meg. Rakd hozzá a zúzott...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű