» 80 dkg darált sertéslapocka
» 1 kg gomba
» 1 vöröshagyma
» 3 tojás
» 1,5 dl étolaj
» 20 dkg előfőzött zöldborsó
» 2dl tejföl
» 20 dkg előfőzött rizs
» 1 csokor petrezselyem zöldje
» 3 teáskanál őrölt feketebors
» 2 teáskanál tárkony
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és üvegesre sütjük benne a hagymát. Közben megtisztítjuk, és nagyobb darabokra szeljük a gombát. A hagymás zsiradékba borítjuk, és 10-15 percig fedő alatt összepároljuk.
A darált húsba beleöntjük az előfőzött rizst, sózzuk, 2 teáskanál őrölt borssal fűszerezzük, apróra vágott petrezselymet, és három tojást keverünk hozzá. Kicsit pihentetjük, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
A megpuhult gombát felöntjük három liter vízzel, egy teáskanál őrölt borssal, tárkonnyal, sóval ízesítjük, lefedjük, és felforraljuk. Belefőzzük a gombócokat, közben óvatosan kevergetjük. Amikor már feljöttek a leves színére, tejfölt, és előfőzött zöldborsót keverünk hozzá. Öt-tíz perc múlva tálalhatjuk.
Bármilyen bele főzött füstölt (akár szalonnabőr) ízletesebbé teszi az ételt.
1 A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. 2 Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesAz alapanyagokat készítsük elő, a hagymát kockázzuk fel. A tökéletes spenótleves recept lépés 1 foto Az olajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát és az áttört fokhagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát csíkokra vágom. A vastagabb ereket kivágom, de nem dobom el, félreteszem. A répákat, paprikát, paradicsomot megmosom. A répaféléket hámozás nélkül nagyobb darabokr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt virágokra szedjük, a krumplit hasábokra vágjuk és feltesszük főni, teszünk hozzá egy leveskockát. Elkészítjük a habarást Olajon megfuttatjuk a lisztett, levesszük a tű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű