» 80 dkg darált sertéslapocka
» 1 kg gomba
» 1 vöröshagyma
» 3 tojás
» 1,5 dl étolaj
» 20 dkg előfőzött zöldborsó
» 2dl tejföl
» 20 dkg előfőzött rizs
» 1 csokor petrezselyem zöldje
» 3 teáskanál őrölt feketebors
» 2 teáskanál tárkony
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és üvegesre sütjük benne a hagymát. Közben megtisztítjuk, és nagyobb darabokra szeljük a gombát. A hagymás zsiradékba borítjuk, és 10-15 percig fedő alatt összepároljuk.
A darált húsba beleöntjük az előfőzött rizst, sózzuk, 2 teáskanál őrölt borssal fűszerezzük, apróra vágott petrezselymet, és három tojást keverünk hozzá. Kicsit pihentetjük, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
A megpuhult gombát felöntjük három liter vízzel, egy teáskanál őrölt borssal, tárkonnyal, sóval ízesítjük, lefedjük, és felforraljuk. Belefőzzük a gombócokat, közben óvatosan kevergetjük. Amikor már feljöttek a leves színére, tejfölt, és előfőzött zöldborsót keverünk hozzá. Öt-tíz perc múlva tálalhatjuk.
Bármilyen bele főzött füstölt (akár szalonnabőr) ízletesebbé teszi az ételt.
A zöldségeket összevágjuk, 1 evőkanál olajon puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel. Ízlés szerint felengedjük vízzel, és tovább főzzük. Amikor a burgonya sz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1 A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. 2 A szalonnát...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűNagyon apróra vágni a zöldségeket,kis olajon megdinsztelem őket.Felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje.Főzöm,ha fogy belőle a víz forralt vízzel pótolom,hogy mindig tele legyen a fazék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű