menu

Családireceptkönyv.hu

Kókusztejes édesburgonya krémleves recept


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


440 g édesburgonya (batáta)
2 evőkanál kókuszzsír (kókuszolaj)
2 fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
2 teáskanál gyömbér (friss, reszelt)
2 kávéskanál római kömény - őrölt
2 kávéskanál garam masala
700 ml alaplé - zöldség
200 ml kókusztej

bors - fekete (tört)

Elkészítés:


Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd kisebb kockákra vágva tegyük be 180 C-ra előmelegített sütőbe 20 percre.
Közben a kókuszolajat melegítsük fel. Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk üvegesre. Vágjuk fel apróra az újhagymát és adjuk a vöröshagymához. Pár percig kevergessük, majd adjuk hozzá az időközben megsült édesburgonyakockákat.
Reszeljük hozzá a kis darab gyömbért, öntsük fel a zöldségalaplével, adjuk hozzá a fűszereket és végül a kókusztejet. Főzzük a levest még 8-10 percig.
Botmixerrel pürésítsük a levest, krémes állagúra.
Kókusztejjel vagy tejföllel tálaljuk az elkészült édesburgonya krémlevest.

Kókusztejes édesburgonya krémleves recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Cseresznyeleves
Cseresznyeleves

a cseresznyét megtisztítjuk a szárától, megmossuk a fahéjat, szegfűszeget 4-5 percig főzzük, ezután kihalásszuk a vízből, abba beleöntjük a cukrot és a cseresznyét, pár percig gye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Palóc leves
Palóc leves

Egy nagyobb méretű fazékban felolvasztjuk a zsírt (vagy olajat, ki mit használ), beletesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Mehet bele a pirospaprika, el...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Jókai bableves
Jókai bableves

A füstölt tarját egyben, fedő alatt odateszem főni, annyi vízben, hogy jól ellepje. Nem sózom meg, mert a füstölt hús sós. Amikor már belemegy a villa, beleteszem az előző este beá...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Satay leves
Satay leves

A zöldségeket mossuk meg, szükség szerint hámozzuk. Vágjuk fel a fehérrépát, a sárgarépát, a paprikát, és a halványító zellert 2 cm széles csíkokra. A hagymát és a fokhagymát egés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk