440 g édesburgonya (batáta)
2 evőkanál kókuszzsír (kókuszolaj)
2 fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
2 teáskanál gyömbér (friss, reszelt)
2 kávéskanál római kömény - őrölt
2 kávéskanál garam masala
700 ml alaplé - zöldség
200 ml kókusztej
só
bors - fekete (tört)
Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd kisebb kockákra vágva tegyük be 180 C-ra előmelegített sütőbe 20 percre.
Közben a kókuszolajat melegítsük fel. Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk üvegesre. Vágjuk fel apróra az újhagymát és adjuk a vöröshagymához. Pár percig kevergessük, majd adjuk hozzá az időközben megsült édesburgonyakockákat.
Reszeljük hozzá a kis darab gyömbért, öntsük fel a zöldségalaplével, adjuk hozzá a fűszereket és végül a kókusztejet. Főzzük a levest még 8-10 percig.
Botmixerrel pürésítsük a levest, krémes állagúra.
Kókusztejjel vagy tejföllel tálaljuk az elkészült édesburgonya krémlevest.
A gombát megtisztítjuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk. A vöröshagymát is felaprózzuk, majd a vajon a gombával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a borsot, a sót, meghintjük liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba tegyük fel a vöröslencsét a kurkumával, 1 teáskanál sóval és 3-4 bögre vízzel főni. Forraljuk fel, majd vegyük takarékra és főzzük addig, a lencseszemek megpuhulnak és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehér borssal ízesítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a medvehagymát, felaprítjuk, beletesszük a turmixgépbe. Felöntjük 2 dl vízzel, és simára turmixoljuk. Az 1,3 l vizet felforraljuk a 2 leveskockával. A felhevített ola...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű