leveszöldség
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
babérlevél
gulyásleves kocka
1 paprika
1 paradicsom
2 db krumpli
olaj vagy zsír
1 tojás
liszt
Pörköltalapot készítek a zsiradékon a felkockázott hagymából, pirospaprikából. Beleteszem a leveszöldséget, fokhagymát, babérlevelet, paprikát, paradicsomot és alá egy kevés vizet, ami éppen ellepi. Sózóm, borsozom és puhára főzőm.
Ha majdnem puha, felengedem annyi vízzel, amennyi levest akarok,és beleteszem a krumplit.
Ekkor 1 tojásból csinálok csipetkét, amit szintén belefőzők
Mi csípősen szeretjük.
A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. A megpirult szalonnát egy szűrő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Egy lábosba dobjuk bele a hagymát, a feldarabolt répát és krumplit, majd kevergetve süssük egy-két percig egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát vágd apró kockákra, és süsd zsírjára.Szűrőkanállal szedd ki a pirosra sült szalonna kockákat, a zsírjában hervaszd meg a finomra aprított hagymát. Szórd rá a felszelet...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesElkészítés: Vágd apró kockára a húst, a vörös- és póréhagymát. Olvaszd fel a margarint, párold meg rajta a vöröshagymát. Mielőtt késznek látod, dobd bele a pórét is. Forgasd át pá...
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: Könnyű