leveszöldség
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
babérlevél
gulyásleves kocka
1 paprika
1 paradicsom
2 db krumpli
olaj vagy zsír
1 tojás
liszt
Pörköltalapot készítek a zsiradékon a felkockázott hagymából, pirospaprikából. Beleteszem a leveszöldséget, fokhagymát, babérlevelet, paprikát, paradicsomot és alá egy kevés vizet, ami éppen ellepi. Sózóm, borsozom és puhára főzőm.
Ha majdnem puha, felengedem annyi vízzel, amennyi levest akarok,és beleteszem a krumplit.
Ekkor 1 tojásból csinálok csipetkét, amit szintén belefőzők
Mi csípősen szeretjük.
A répát és a zellert kockára, a zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Ha nincs otthon friss zöldbab, jó a fagyasztott, vagy az üveges is. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet,...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk. A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és az olajon megfutta...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesEgy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek szín...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűFelkockázzuk a kenyeret, és berakjuk az előmelegített sütőbe. Szárazon elkezdjük pirítani a köményt, majd amikor már elkezd pattogni, ráöntjök az olajat, a lisztet, utána lehúzzuk...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű