Családireceptkönyv.hu

Francia krumplileves


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg burgonya
25 dkg alma
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl habtejszín
1.3 dl zöldség alaplé (kockából is jó)
5 dkg vaj
2 teáskanál zöldbors (egész)
2 teáskanál rózsabors (egész)
0.5 dl sherry
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
25 dkg bacon (felkockázva)

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk és a felovasztott vajon megpirítjuk.
Rádobjuk a felkockázott krumplit és almát, a borsokat, a sherry-t és 5-10 percig dinszteljük ezt is.
Felöntjük az alaplével és 20 percig - a krumpli puhulásáig főzzük.
Botmixerrel pürésítjük annyira, amennyire szeretnénk, majd beleöntjük a tejszínt is.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Kockára vágott és megpirított szalonnakockákkal valamint petrezselyemmel megszórva tálaljuk. (No igen. Mindkettő lemaradt. Biztos a lámpaláz.)

Francia krumplileves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Újházy-tyúkhúsleves
Újházy-tyúkhúsleves

Tedd bele az egész csirkét egy fazékba, és engedd fel háromnegyedéig vízzel. Forrald fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedd le róla. A répákat, a zellert,...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dallos
Sóskaleves
Sóskaleves

1. Miután a friss sóskaleveleket alaposan leöblítettük hideg vízzel, beletesszük egy lábasba. Kevés vizet (kb.3 dl-t) öntün alá, csipet sót szórunk bele, 10. 12 csepp steviával éde...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÁRKONYOS-CSIRKERAGU-LEVES
TÁRKONYOS-CSIRKERAGU-LEVES

A hús felkockázom, majd kevés olajon megpirítom, majd a borsó kivételével a megpucolt és felkockázott zöldségeket hozzáadom. Leszűrt húslevessel felöntöm, majd a zöldségek megfőzés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk