tojás, gríz, só
« Vissza
A tökéletes grízgaluska 3 titka
2015.11.01.
Könnyű, de mégsem esik szét, olvad a szájban, nem ágyúgolyó, ilyen a tökéletes grízgaluska. Nem is olyan könnyű ezt elérni.
Az egyik legfinomabb levesbetét a grízgaluska, 3 titka van, hogy tökéletes legyen az állaga.
Hozzávalók:
2 vagy 3 tojás, attól függ mennyit akarunk készíteni, só, gríz, amennyit felvesz.
A tojást felverjük, nem habosra, mert egész tojással dolgozunk, de alaposan. Belekeverjük a grízt, sűrű tejföl állagó tésztát kapunk.
1. titok: 1 órán át a hűtőben lefedve állni hagyjuk.
2. titok: mielőtt kiszaggatjuk, kevés levessel hígítjuk, hogy ne legyen túlsűrű (a gríz közben megszívta magát.)
3. titok: miután sós vagy leveses vízben kifőztük, beletesszük a forró levesbe, és még 20 percig állni hagyjuk
A tököt és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben ami épp ellepi. Beletesszük a fűszereket, és puhára főzzük. Ha megfőtt a tök és a burgonya, álla...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegpucoljuk, felkockázzuk a zellert. A petrezselymet felaprítjuk. 2 gerezd fokhagymát felszeletelünk. Felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a szeletelt fokhagymát, megpirítjuk. Hozzá...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk, mossuk. Feldaraboljuk, vízben a fűszerekkel feltesszük főni. Ha már puhák a zöldségek, merőkanál segítségével kiszedjük, hideg vízzel beletesszük a turm...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűA gombát felvágjuk, a hagymával vajon megpirítjuk, kb. 5 percig Hozzáadjuk a zöldség alaplét, tejszínt, tejet és a kakukkfüvet, majd fedő alatt, lassú tűzön 10 percig főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű