menu

Családireceptkönyv.hu

Grízgaluska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tojás, gríz, só

Elkészítés:


« Vissza
A tökéletes grízgaluska 3 titka
2015.11.01.

Könnyű, de mégsem esik szét, olvad a szájban, nem ágyúgolyó, ilyen a tökéletes grízgaluska. Nem is olyan könnyű ezt elérni.

Az egyik legfinomabb levesbetét a grízgaluska, 3 titka van, hogy tökéletes legyen az állaga.
Hozzávalók:
2 vagy 3 tojás, attól függ mennyit akarunk készíteni, só, gríz, amennyit felvesz.
A tojást felverjük, nem habosra, mert egész tojással dolgozunk, de alaposan. Belekeverjük a grízt, sűrű tejföl állagó tésztát kapunk.
1. titok: 1 órán át a hűtőben lefedve állni hagyjuk.
2. titok: mielőtt kiszaggatjuk, kevés levessel hígítjuk, hogy ne legyen túlsűrű (a gríz közben megszívta magát.)
3. titok: miután sós vagy leveses vízben kifőztük, beletesszük a forró levesbe, és még 20 percig állni hagyjuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
TOJASOS CIBRELEVES
TOJASOS CIBRELEVES

Apro kockakra vagom a fokhagymat...lehet atpreselni is a fokhagymat Kb. 3 liter vizet odateszek foni,beleteszem a sot es a fokhagymat.es addig fozom amig a fokhagyma megpuhul Elk...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csontleves a la mami
Csontleves a la mami

A csontot megmossuk és utána hideg vízbe tesszük. A tetejére tesszük a megpucolt zöldséget és ízlés szerint a fűszereket. Ha kell, pótoljuk a vizet. Felforraljuk, majd vissza vess...

Elkészítési idő: 2,5 h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Kelbimbóleves
Kelbimbóleves

1. Meghámozzuk és kockára vágjuk a burgonyát. A kelbimbóval együtt beletesszük egy edénybe és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi. 2 Ízlés szerint meghintjük sóval,...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Babgulyás
Babgulyás

A babot előző este beáztatjuk.Másnap feltesszük főni a füstölthússal,babérlevéllel.Óvatosan sózzuk.Közben pörköltet készítünk a lapockából,ha puha a hús,akkor egy kevés liszttel be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk