Az alapleveshez
2 db csirkecomb
1 db babérlevél
2 db szegfűszeg
2 db borókabogyó
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes db sárgarépa
100 g póréhagyma
1 tk só
1250 ml víz
A leveshez
75 g póréhagyma
100 g ananászkonzerv
20 g vaj
20 g liszt
1 teáskanál curry por
50 g főzőtejszín
só ízlés szerint
cayenne bors ízlés szerint
A tálaláshoz
20 g mandulapehely
A combokat megmossuk, a vízzel, babérlevéllel, szegfűszeggel, borókabogyóval és a sóval kb. 30 percig főzzük.
A sárgarépát, hagymát és a pórét megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. A fövő leveshez adjuk, és további 30 percig főzzük.
Az ananászt leszűrjük, darabokra vágjuk. A megmaradt pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk.
A mandulapelyhet egy forró serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hűlni hagyjuk.
A húst kivesszük a levesből, lebőrözzük, kicsontozzuk. A levest leszűrjük.
A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és a curryt, 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a levessel, és 5 percig főzzük.
A húst vékony csíkokra vágjuk. A húst a póréval és az ananásszal együtt a levesbe tesszük, kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt. Sóval és cayenne-i borssal ízesítjük. Megszórjuk a mandulapehellyel.
Elkészítés: A beáztatott száraz babot felteszem főzni kb.3 liter hideg vízbe a nagy paprikával, babérlevéllel, sóval együtt. A birsalmát megtisztítom, meghámozom, cikkekre vágom, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este beáztatom a feles borsót és a füstölt húst. Másnap a zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom finomliszttel, állandó keverés mellett 1-2 percig p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert megpucoljuk és kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Fűszerezzük. A zellert hozzáadjuk, összeforgatjuk, felöntjük vízzel. Ha a z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket kisebb-nagyobb darabokra vágjuk. A kókuszzsírt megolvasztjuk belerakjuk a zöldségeket és az apróra metélt zeller- és petrezselyemzöldet. Pár percig dunsztoljuk. Ut...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű