Családireceptkönyv.hu

Currys csirkeleves póréval és ananásszal


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alapleveshez
2 db csirkecomb
1 db babérlevél
2 db szegfűszeg
2 db borókabogyó
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes db sárgarépa
100 g póréhagyma
1 tk só
1250 ml víz
A leveshez
75 g póréhagyma
100 g ananászkonzerv
20 g vaj
20 g liszt
1 teáskanál curry por
50 g főzőtejszín
só ízlés szerint
cayenne bors ízlés szerint
A tálaláshoz
20 g mandulapehely

Elkészítés:


A combokat megmossuk, a vízzel, babérlevéllel, szegfűszeggel, borókabogyóval és a sóval kb. 30 percig főzzük.
A sárgarépát, hagymát és a pórét megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. A fövő leveshez adjuk, és további 30 percig főzzük.
Az ananászt leszűrjük, darabokra vágjuk. A megmaradt pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk.
A mandulapelyhet egy forró serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hűlni hagyjuk.
A húst kivesszük a levesből, lebőrözzük, kicsontozzuk. A levest leszűrjük.
A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és a curryt, 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a levessel, és 5 percig főzzük.
A húst vékony csíkokra vágjuk. A húst a póréval és az ananásszal együtt a levesbe tesszük, kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt. Sóval és cayenne-i borssal ízesítjük. Megszórjuk a mandulapehellyel.

Currys csirkeleves póréval és ananásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Marha - Húsleves 3 - OK
Marha - Húsleves 3 - OK

1. A vízben feltesszük főni a húst. Nem sózzuk meg. 2. Ha felforrt, a habját leszedjük, takaréklángra állítjuk, és nagyon lassú tűznél főzzük kb. 3 és ½ órát. 3. Ekkor tess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Savanyú tojásleves
Savanyú tojásleves

A zsírban a lisztet megpirítom, az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem benne, a köményt megpattogtatom rajta. Meghintem őrölt paprikával, felöntöm 2 l vízzel. Sózom, borsozo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar 20 perces tejszínes gombaleves
20 perces tejszínes gombaleves

A gombát felvágjuk, a hagymával vajon megpirítjuk, kb. 5 percig Hozzáadjuk a zöldség alaplét, tejszínt, tejet és a kakukkfüvet, majd fedő alatt, lassú tűzön 10 percig főzzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Csípős zöldségkrémleves
Csípős zöldségkrémleves

Megpucoljuk a zöldségeket, a sárgarépát felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a hagymát és a burgonyát nagyobb szeletekre vágjuk, a csípős zöldpaprikát félbevágjuk, az egy ge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk