kb. 3 db szép nagy pulykanyak
vagy 1,5 kg húsos csont
5 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 db karalábé
kelkáposzta levél
1 fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
lestyánlevél
egész feketebors 15 szem
A húsokat megmosom, majd hideg vízzel felöntöm úgy, hogy kb. 3 ujjnyira ellepje a víz a húst. Felteszem főni. Ahogy kezd forrni, egy szűrőkanállal leszedni a habot a leves tetejéről.
Amikor már szép tiszta a leves, akkor belerakom a zöldségeket, majd nagyon lassú tűzön - éppen, hogy csak bugyogjon - hagyom főni, kb. 2-3 órát. Közben sózom, egy kicsi vegetát teszek bele.
A húslevest mindig hideg vízben kell odatenni és csak a habzás befejezése után zöldségezni.
Semmi máshoz, de a húsleveshez szoktam tenni egy kis vegetát, kb. egy mokkáskanálnyit.
A tököt, krumplit, hagymát és fokhagymát is meghámozzuk és kockákra vágjuk (minél kisebbre, annál hamarabb fő meg). Egy fazékba beletesszük a felaprított zöldségeket, felöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje, majd hozzáadunk egy csipet sót, fahéjat és szerecsendiót. Forrástól számí...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól elkeverjük, majd kb. fél órát pihentetjük. Forrásban lévő vegetás vízbe, vagy a levesbe szaggatjuk bele. Trükkök, tippek, praktikák: Vágott petrezselymet is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvasztott zsíron üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát. Ha kész, hozzáadjuk a kockázott sütőtököt, az átmosott vörös lencsét, gyömbért és átforgatjuk. Hozzáöntjük a fél li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű