Családireceptkönyv.hu

Húsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 3 db szép nagy pulykanyak
vagy 1,5 kg húsos csont
5 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 db karalábé
kelkáposzta levél
1 fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
lestyánlevél
egész feketebors 15 szem

Elkészítés:


A húsokat megmosom, majd hideg vízzel felöntöm úgy, hogy kb. 3 ujjnyira ellepje a víz a húst. Felteszem főni. Ahogy kezd forrni, egy szűrőkanállal leszedni a habot a leves tetejéről.
Amikor már szép tiszta a leves, akkor belerakom a zöldségeket, majd nagyon lassú tűzön - éppen, hogy csak bugyogjon - hagyom főni, kb. 2-3 órát. Közben sózom, egy kicsi vegetát teszek bele.

Trükkök, tippek, praktikák:


A húslevest mindig hideg vízben kell odatenni és csak a habzás befejezése után zöldségezni.
Semmi máshoz, de a húsleveshez szoktam tenni egy kis vegetát, kb. egy mokkáskanálnyit.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Húsleves
Húsleves

A csontot felteszem főni. Ha felforrt, leszedem a habját, és beleteszem a megtisztított leveszöldségeket és a fűszereket. Ha megfőtt a sárgarépa, petrezselyem (ha van benne karalá...

Elkészítési idő: 3-4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gornyadó leves (Hurkaleves)
Gornyadó leves (Hurkaleves)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol krémleves, sajtos pirítóssal
Karfiol krémleves, sajtos pirítóssal

1A leveshez a burgonyát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Karfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk