menu

Családireceptkönyv.hu

Bazsalikomos paradicsomleves recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 adaghoz:

750 g paradicsom
1 csapott teáskanál fűszerpaprika
150 g tészta - kis kagyló (száraz)
2 evőkanál olívaolaj
140 g sűrített paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 L alaplé - zöldség
5 g bazsalikom (morzsolt)
feketebors (őrölt)

1 csipet oregánó (morzsolt)
kristálycukor

A díszítéshez

bazsalikom (friss, vagy szárított)

Elkészítés:


1
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk.2
Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre. Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, végül a húsát összeturmixoljuk.3
Egy fazékban az olívaolajat felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, és megpirítjuk a keveréket. Végül rátesszük a fűszerpaprikát, és elkeverjük a hagymával.Ha a hagyma megpirult, ráöntjük az összeturmixolt paradicsomokat, és 10 percig főzzük - állandó kevergetés mellett.Felöntjük az alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot és a bazsalikomot, oregánót, cukrot, sót, borsot, ízlésünk szerint.Lefedve, kis lángon 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről. Kis adagokban simára turmixoljuk.A tésztát forró, sós vízben külön megfőzzük. Mikor megfőtt, jól lecsepegtetjük, hideg vízzel átmossuk. A leveshez adjuk.Az egészet átmelegítjük, és friss bazsalikomlevelekkel meghintve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Azt mindenki tudja, hogy a bazsalikom, és a paradicsom együtt isteni! Ennek jegyében született meg a bazsalikomos paradicsomleves recept, mindannyiunk nagy szerencséjére. Ez a recept igen egyszerű, és nagyon ízletes. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 Bazsalikomos paradicsomleves recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
EGYSZERŰ ZÖLDSÉGLEVES
EGYSZERŰ ZÖLDSÉGLEVES

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. 2 evőkanál olajat megforrósítunk, beletesszük a zöldségeket, a hagymát, a burgonyát, végül a zöldborsót. Pároljuk, kevés sóval, borssal...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zellerkrémleves - fokhagymás, tejszínes
Zellerkrémleves - fokhagymás, tejszínes

Tisztítsd meg a zellert, a répákat és a vöröshagymát, majd vágd kis darabokra. Forrósíts kevés olajat, és kevergetve pirítsd meg rajta a zöldségeket. Öntsd fel egy-másfél liter víz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csorbaleves húsgombóccal
Csorbaleves húsgombóccal

Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bableves
Bableves

A sárgarépát megtisztítjuk, majd egy centis kockákra vágjuk, a vöröshagymát meg a fokhagymát fölaprítjuk. A vöröshagymát az olajon kevergetve megpároljuk, a fokhagymát hozzáadjuk,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk