menu

Családireceptkönyv.hu

Bazsalikomos paradicsomleves recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 adaghoz:

750 g paradicsom
1 csapott teáskanál fűszerpaprika
150 g tészta - kis kagyló (száraz)
2 evőkanál olívaolaj
140 g sűrített paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 L alaplé - zöldség
5 g bazsalikom (morzsolt)
feketebors (őrölt)

1 csipet oregánó (morzsolt)
kristálycukor

A díszítéshez

bazsalikom (friss, vagy szárított)

Elkészítés:


1
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk.2
Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre. Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, végül a húsát összeturmixoljuk.3
Egy fazékban az olívaolajat felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, és megpirítjuk a keveréket. Végül rátesszük a fűszerpaprikát, és elkeverjük a hagymával.Ha a hagyma megpirult, ráöntjük az összeturmixolt paradicsomokat, és 10 percig főzzük - állandó kevergetés mellett.Felöntjük az alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot és a bazsalikomot, oregánót, cukrot, sót, borsot, ízlésünk szerint.Lefedve, kis lángon 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről. Kis adagokban simára turmixoljuk.A tésztát forró, sós vízben külön megfőzzük. Mikor megfőtt, jól lecsepegtetjük, hideg vízzel átmossuk. A leveshez adjuk.Az egészet átmelegítjük, és friss bazsalikomlevelekkel meghintve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Azt mindenki tudja, hogy a bazsalikom, és a paradicsom együtt isteni! Ennek jegyében született meg a bazsalikomos paradicsomleves recept, mindannyiunk nagy szerencséjére. Ez a recept igen egyszerű, és nagyon ízletes. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 Bazsalikomos paradicsomleves recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lebbencsleves
Lebbencsleves

A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. A megpirult szalonnát egy szűr...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Sárgaborsó leves
Sárgaborsó leves

A sárgaborsót hideg vízben legalább 2 órán át áztatjuk. Közben a hagymát kockára vágjuk. A borsót a hagymával feltesszük főni úgy, hogy a víz szintje 2 ujjnyival a borsó felett l...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bianka
Sütőtök krémleves
Sütőtök krémleves

A sűtőtököt elvágjuk héjával együtt a magokat kikaparjuk, majd sütőben 200 fokon megsütjük, egészen odáig amíg el nem kezd a teteje barnulni. A vöröshagymát olívaolajon üvegesre pá...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judy
Sajtos fokhagymakrémleves
Sajtos fokhagymakrémleves

A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk. A vizet és a tejszínt a leveskockákkal felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A margarinból és a lisztből világos rántást k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk