Családireceptkönyv.hu

Karfiol leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


karfiol
fűszerek
betűtészta

Elkészítés:


Felteszem vízbe a karfiolt főni, ízesítem delikáttal/sóval/ erőleves kockával, ha megpuhul a karfiol akkor teszek bele betűtésztát és rántást.

Rántás:
Olajba teszek lisztet és pirospaprikát, majd felöntöm vízzel és ezt felforralom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Henrietta
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkeraguleves (Sóbors)
Csirkeraguleves (Sóbors)

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, kockázzuk össze. A vöröshagymát és a fokhagymát hámozzuk meg, előbbit vágjuk finomra, utóbbit törjük meg. A répát, fehérrépát, karalábét, zellert,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömbéres-mentás sárgarépa-krémleves
Gyömbéres-mentás sárgarépa-krémleves

A hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd a karikákra vágott sárgarépát hozzáadjuk és 5-8 percig fedő alatt pároljuk a cukorral. Felöntjük a zöldséglével vagy a vízzel, és hozzáad...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Halászlé
Halászlé

Jó halászlét csak nagy halból lehet főzni. A zöldpaprika és paradicsom szezonális jellege, romlandósága miatt nem alkotórésze a halászlének (a halászok tarisznyájában ez nem volt,...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk