Családireceptkönyv.hu

Régimódi májgaluskaleves-Májgombócleves


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leveshez:

4 szál közepes sárgarépa
10 dkg zöldborsó
1 szál fehérrépa
1 közepes fej zeller
1 közepes karalábé
1 csokor friss petrezselyem
1 közepes fej hagyma
néhány rózsányi karfiol
só, frissen őrölt bors
2 leveskocka
1 teáskanálnyi majoránna
1 csipet kömény
olaj
A gombóchoz:

1 száraz zsemle
20 dkg csirkemáj
4-5 evőkanálnyi zsemlemorzsa
3-4 szál friss petrezselyem
só, frissen őrölt bors
1 tojás
tej a zsemle áztatásához

Elkészítés:


Első lépésként áztasd tejbe a zsemlét. A zöldségeket tisztítsd meg, darabold fel mindegyiket ízlésed szerint, a hagymát kockázd egészen apróra. Végy elő egy lábast, az olajon dinszteld meg benne a hagymát, majd add hozzá a többi zöldséget is, a borsó kivételével.

Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, majoránnával, majd öntsd fel két-két és fél liter vízzel, add hozzá a leveskockát, és kis lángon hagyd főni.

Amíg a leves elkészül, nekiállhatsz a gombócoknak. A májat tisztítsd meg jó alaposan, majd vagy vágd egy késsel nagyon apróra, vagy pedig egy botmixerrel pépesítsd. Amikor ezzel megvagy, add hozzá a tojást, szaggasd mellé a zsemlét, fűszerezd kedvedre, majd adj hozzá annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz, úgy, hogy könnyen formálható, de nem laza masszát kapj.Ha már minden megpuhult a levesben, tedd bele a zöldborsót, valamint a megformált gombócokat. Amikor megfőttek - körülbelül tíz perc alatt fog ez megtörténni -, akkor leveheted a tűzről, és kész is van a leves.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nem szeretnéd a levesben megfőzni, külön is elkészítheted, és tálalhatod a leves mellé is a majgombocot.

Régimódi májgaluskaleves-Májgombócleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emőke
Frankfurti leves
Frankfurti leves

Eltávolítjuk a kelkáposzta külső leveleit. Megmossuk, negyedeljük, torzsáját és a vastagabb ereit kivágjuk, majd vékony szeletekre szeljük. Beletesszük egy nagy lábas forrásban lé...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Spárga leves
Spárga leves

Elkészítés: Lépés 1 Vágjuk le a spárga végeit, hámozzuk le a fás részeket. Vágjuk le a tetejüket is, ezeket tegyük félre. Vágjuk a többi részt kisebb darabokra. Vágjuk apróra a h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karalábé leves✓
Karalábé leves✓

hagyma-párolom+zöldségek+p.paprika+vízzel felöntöm+ízesítem+1 kanál liszt+víz :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Magyaros gombaleves galuskával
Magyaros gombaleves galuskával

A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a gombát, a petrezselyemzöld felét és felöntjük annyi mele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk