40 dkg kelkáposzta, 20 dkg baromfivirsli, 3 ek olaj, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, majoranna, őrölt kömény, őrölt bors, fűszerpaprika, só
1. A virslit szeleteld fel vékonyan.
2. A megtisztított, megmosott kelkáposztát vágd csíkokra és az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával tedd fel főni 1-1,5 liter hideg sós vízben.
3. Adj hozzá majoránnát, köményt, őrölt borsot.
4. Amikor a káposzta majdnem puha, tedd bele a virslit is.
5. A lisztből és a tejfölből pirospaprikával készíts habarást, és ezzel sűrítsd be a levest.
http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2009/02/magyaros-gombocleves.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zabp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMiután a spárgát megmostuk, hajlítsuk meg a szárakat, míg el nem törnek. Az így kapott két szárrész közül a spárga feje felé eső, hosszabbik részét fogjuk felhasználni. Vágjuk 3 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót egy nappal előtte beáztatjuk enyhén sós vízbe. (Ha konzerv, előfőzött csicseriborsóból készítjük, nem kell beáztatni, és a főzési idő is lerövidül.) A hagymát és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű