menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg kelkáposzta, 20 dkg baromfivirsli, 3 ek olaj, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, majoranna, őrölt kömény, őrölt bors, fűszerpaprika, só

Elkészítés:


1. A virslit szeleteld fel vékonyan.

2. A megtisztított, megmosott kelkáposztát vágd csíkokra és az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával tedd fel főni 1-1,5 liter hideg sós vízben.

3. Adj hozzá majoránnát, köményt, őrölt borsot.

4. Amikor a káposzta majdnem puha, tedd bele a virslit is.

5. A lisztből és a tejfölből pirospaprikával készíts habarást, és ezzel sűrítsd be a levest.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Magyaros gombócleves
Magyaros gombócleves

http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2009/02/magyaros-gombocleves.html

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csorba húsgombóccal
Csorba húsgombóccal

A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zabp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Könnyű spárgaleves
Könnyű spárgaleves

Miután a spárgát megmostuk, hajlítsuk meg a szárakat, míg el nem törnek. Az így kapott két szárrész közül a spárga feje felé eső, hosszabbik részét fogjuk felhasználni. Vágjuk 3 cm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés csicseriborsóleves
Csirkés csicseriborsóleves

A csicseriborsót egy nappal előtte beáztatjuk enyhén sós vízbe. (Ha konzerv, előfőzött csicseriborsóból készítjük, nem kell beáztatni, és a főzési idő is lerövidül.) A hagymát és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk