- 20 dkg zöldbab
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 2 db krumpli
- só
- pirospaprika
- liszt
- tejföl
- tészta
A zöldbabot felteszem sós vízbe főni, hozzáadom a többi zöldséget. Amikor megpuhultak a zöldségek, készítek egy rántást. Hozzáadom a leveshez. Teszek bele tésztát és puhára főzöm. Tejföllel tálalom.
Jó étvágyat!
Lehet bele tarhonyát, csipetkét vagy a mama rombusz tésztáját főzni.
A szívet, a májat és a tüdőt enyhén sós vízben (disznóvágáskor az abalében) kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük. Lecsöpögtetve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hideg vízzel leöbl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. A megpirult szalonnát egy szűrő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét egy éjszakra 1 liter hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt csülköt egy fazékban, 1,2 liter vízben feltesszük főni, majd 25 perc múlva hozzáadjuk a kockára vágott marhah...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasban a zsiradékot felhevítjük. Beleszórjuk a köménymagot, és egy picit megfuttatjuk. A liszttel rántást készítünk, belereszeljük a fokhagymát, majd a piros...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű