menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Elk. idő: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g kelkáposzta levél
2 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
1 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma
4 db virsli
50 g szalonna - kolozsvári
200 ml tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

feketebors (őrölt)
köménymag (őrölt)
majoránna
fűszerpaprika

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.

2
A szalonnát olajon megpirítjuk.

3
Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük.

4
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük.

5
Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi.

6
Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek. Ha puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő.
Frankfurti leves recept 7. fázisfotó
Frankfurti leves recept 8. fázisfotó
7
Így azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, összekeverjük egy habverővel ...

8
... adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből, jól összekeverjük és ráöntjük a levesre.

9
Összeforraljuk és kész is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Török vöröslencseleves
Török vöröslencseleves

Hozzávalók: 25 dkg vöröslencse, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál szárított menta, 1/2 citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Savanyó káposztalé leves
Savanyó káposztalé leves

Egy fél liter káposztaléhez töltünk egy liter vizet és ebben odateszünk egy nagyobb fazékban , 40 dkg kockákra vágott húst , ez lehet lapocka , lehet csontos porcos rész is sőt ett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos gombaleves csipetkével
Kolbászos gombaleves csipetkével

A szalonnát kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk, a kolbászt vékonyra felkarikázzuk, a gombát "egészben" felszeleteljük, a babérlevelet széttörjük. A szalonnakockákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásleves
Tojásleves

Az olajon a liszttel rántást készítek, lehúzom a tűzről és elkeverem benne a paprikát. Felöntöm vízzel, visszateszem a tűzre és megvárom, amíg felforr. Fűszerezem. Ha felforrt be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk