Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Elk. idő: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g kelkáposzta levél
2 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
1 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma
4 db virsli
50 g szalonna - kolozsvári
200 ml tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

feketebors (őrölt)
köménymag (őrölt)
majoránna
fűszerpaprika

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.

2
A szalonnát olajon megpirítjuk.

3
Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük.

4
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük.

5
Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi.

6
Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek. Ha puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő.
Frankfurti leves recept 7. fázisfotó
Frankfurti leves recept 8. fázisfotó
7
Így azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, összekeverjük egy habverővel ...

8
... adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből, jól összekeverjük és ráöntjük a levesre.

9
Összeforraljuk és kész is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Betyárleves
Betyárleves

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palócleves
Palócleves

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a zsíron megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott sertéscombot és a zúzott...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Petra
Húsleves
Húsleves

Felteszem a húst főni, ha felforr leszedem róla a habot. Zöldségeket teszek bele és ízesítem. Ha csibe akkor 2 óra, ha csont akkor minimum 3 óra után lezárom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsahúsleves
Kacsahúsleves

A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. A kacsát hideg vízbe főni tesszük, egészben vagy feldarabolva. Ízlés szerint megsózzuk, fekete borsot teszünk bele. Azért fontos, hogy hideg víz...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk