menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros zellerleves


Írta:

Elk. idő: Kb. 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes vöröshagyma
2 közepes sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
öklömnyi zellergumó
1 csokor petrezselyem
2-3 ág zellerzöld
3 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika
kb. 1 csapott evőkanál só
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
1 kiskanál kristálycukor

a galuskához:

1 tojás
10 dkg finomliszt
csipetnyi só
0,5-0,75 dl hideg víz

Elkészítés:


Az összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a répát és a gyökeret 3 milliméter vastagon fölszeleteljük – ha túl vastagok, akkor félbevágva szeleteljük föl, a zellert 1,5 centis kockákra, a petrezselymet meg a zellerzöldet finomra vágjuk.
Az olajat egy fazékban kissé megforrósítjuk, a hagymát rádobjuk és kevergetve, közepes lángon 3-4 perc alatt megfonnyasztjuk. A gyökeret és a zellert rárakjuk, közepes lángon 2 percig pirítjuk, majd következik a sárgarépa. További 4-5 percig pirítjuk-pároljuk.
A pirospaprikával meghintjük, kevergetve fél percig pirítjuk, majd 1,2 liter vízzel fölöntjük. Többször megkeverve fölforraljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk, a petrezselymet és a zellerzöldet beleszórjuk, a cukorral ízesítjük. Ha forr, kis lángra állítjuk.
A galuskához a tojásból a liszttel, csipetnyi sóval és annyi vízzel, hogy közepesen kemény tészta legyen belőle, galuskatésztát keverünk. hagyományos módon a levesbe szaggatjuk, 3-4 percig főzzük, ezalatt éppen megpuhul a levesben minden. Megkóstoljuk, ha kell utánaízesítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ízesíthetjük 1 gerezd zúzott fokhagymával is, amit a zellerrel együtt keverünk hozzá.

Magyaros zellerleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dara gombóc,v. griz galuska .
Dara gombóc,v. griz galuska .

Ez is agglegényesen készül minden faxni nélkül igaz van néhány lényeges pont is azt nagy betűkkel írom !!! A tojásokat fel verem alaposan NEM SZÉT VÁLASZTVA,a darát csak annyit kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Anita féle Gulyás
Anita féle Gulyás

1 dl olajban megpirítjuk a szalonnát, majd rá a kockára vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután bele a kockára vágott husit, só és kb. 45 percig sütjük. Közben vizet és bort ö...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A sertéscombot kockákra daraboljuk, majd egy lábasban felforrósítjuk a sertészsírt, és megpirítjuk benne a felkockázott húst. Miután megpirult, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Lencsegulyás 2
Lencsegulyás 2

A lencsét nem árt egy-két órával hamarabb beáztatni. Ha már megszívta magát, akkor ételízesítős vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne essen szét, mert azért egy pár percet még, a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk